Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ινδία: Η ADNOC θα προμηθεύσει το πρώτο φορτίο πετρελαίου για αποθεματικό έκτακτης ανάγκης

Από το worldenergynews.gr
Η ADNOC θα προμηθεύσει το πρώτο φορτίο πετρελαίου για τα στρατηγικά αποθεματικά  της Ινδίας (SPR) το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδικής κυβέρνησης, καθιστώντας την πρώτη ξένη εταιρεία να μισθώνει αποθήκη στην  χώρα.

Η Ινδία, αντισταθμίζοντας τους κινδύνους ενεργειακής ασφάλειας, καθώς εισάγει τις περισσότερες ανάγκες πετρελαίου, κατασκευάζει..
έκτακτη αποθήκευση σε υπόγεια σπήλαια για 36,87 εκατομμύρια βαρέλια αργού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ADNOC Sultan Al-Jaber και ο ινδός υπουργός πετρελαίου Dharmendra Pradhan, ο οποίος επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 12 Μαΐου έως τις 14 Μαΐου, ανακοίνωσαν  ότι η πρώτη αποστολή πετρελαίου για το SPR θα γίνει στο Mangalore στη νότια Ινδία.

Η ADNOC θα αποθηκεύσει περίπου 5.86 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στο σπήλαιο με δικά της έξοδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική επένδυση της ADNOC στον ενεργειακό τομέα της Ινδίας.

Η Ινδία έχει επιτρέψει στην ADNOC να πωλήσει ένα μέρος του αργού της από την αποθήκη σε ινδούς διυλιστές. Η Ινδία θα έχει τα πρώτα δικαιώματα στο αποθηκευμένο αργό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα ΗΑΕ ήταν ο έκτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους μέχρι τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου