Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Bloomberg: Στόχος της Σαουδικής Αραβίας τα 80 δολ. ανά βαρέλι για το πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Τα 80 δολάρια ανά βαρέλι στοχεύει να φτάσει η Σαουδική Αραβία στο πετρέλαιο σύμφωνα με την έκτακτη είδηση που έδωσε στο φως δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα το Bloomberg.

Ειδικότερα, το πρακτορείο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η Σαουδική Αραβία θέλει να πετύχει τις τιμές στόχους του πετρελαίου κοντά ..
στα 80 δολάρια το βαρέλι έτσι ώστε να υποστηρίξει την αποτίμηση του ενεργειακού κολοσσού Saudi Aramco πριν από μια υποβολή αρχικής δημόσιας προσφοράς».

Σε συνομιλίες με τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚ και τους συμμετέχοντες στην αγορά πετρελαίου, οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι ήταν προσεκτικοί για να αποφύγουν τον ακριβή καθορισμό των τιμών. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι που μίλησαν μαζί τους είπαν ότι το αναπόφευκτο συμπέρασμα από τις συνομιλίες ήταν ότι ο Ριάντ σκοπεύει να φτάσει τα 80 δολάρια.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρίγκηπας Mohammed bin Salman έκανε την πρώτη δημόσια δήλωση που συνδέει την προσδοκία του για υψηλότερες τιμές πετρελαίου με το χρονοδιάγραμμα της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Saudi Aramco.

«Πιστεύουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν φέτος και θα αυξηθούν επίσης το 2019, οπότε προσπαθούμε να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή».

Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η σημερινή τιμή κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι δεν ήταν επαρκής για την τόνωση των επενδύσεων στη βιομηχανία, η οποία παραμένει σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου