Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση του «Μ.Ε.Σ.Α.» που επιχειρεί  να παρουσιάσει την προχθεσινή συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα του Σωματείου ως μια υπόθεση «υπόγειας» συναλλαγής με ρίζες σε ένα σκοτεινό παρελθόν προσπαθώντας να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις και «τεχνητή» ένταση στους εργαζομένους.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων, αντί να ασχοληθούμε τις σοβαρές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο., να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της παράταξης του «Μ.Ε.Σ.Α.» .

Η όλη διαδικασία που τηρήθηκε είχε..
ως γνώμονα  την μόνη αρχή που διέπει  επι δεκαετίες το Σωματείο, Δημοκρατικές διαδικασίες βασισμένες στην  αρχή της πλειοψηφίας, απαραίτητο συστατικό στην δημοκρατία..

Αν κάποιοι  πιθανά οραματίζονται αλλού τύπου διαδικασίες, δυστυχώς η ΠΕΠΕΚΟ είναι το λάθος Σωματείο.

Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν με την παράταξη του «Μ.Ε.Σ.Α.» είναι υπέρμαχοι των αρχών της Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο. και δεν πρόκειται να ακολουθήσουν άλλους δρόμους.

Επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με το χθες, -εξ αλλού τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης είναι στην διάθεση όλων-, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε το σήμερα για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Συνάδελφοι ως παράταξη πιστεύουμε ότι  υπάρχει μπροστά μας πολλή δουλειά και καθόλου καιρός για χάσιμο.

Το μήνυμα που μας στέλνει η πλειοψηφία του κόσμου είναι ξεκάθαρο κα επιτακτικό, θέλουμε πίσω την ΣΣΕ της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, προ μνημονίων.

Το Σωματείο πρέπει τώρα να ετοιμάσει το πλαίσιο διεκδίκησής και να καταθέσει πρόσκληση προς την εταιρεία για διάλογο.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση έχει μια μόνο αποστολή, να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε μια νέα ΣΣΕ, αντάξια της ιστορίας της Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο. και όλων των εργαζομένων στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ.

Μοναδικός νικητής των εκλογών είναι  Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο. και όποιος προσπαθήσει να ερμηνεύσει διαφορετικά το αποτέλεσμα, θα οδηγηθεί πολύ σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ως συνδικαλιστική παράταξη διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους ότι η όποια επόμενη ανακοίνωση μας θα έχει μοναδικό θέμα τους εργαζόμενους, αυτούς που προσπαθούν και αγωνίζονται  για ένα καλύτερο αύριο, επειδή μόνο σε αυτούς είμαστε υπόλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου