Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το "άθλιο" ή "δυστυχισμένο" καλοκαίρι της Δανίας γκρεμίζει την κλιματική προπαγάνδα.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Ο τίτλος στα Δανέζικα είναι "Ja, sommeren var elendig i år: Laveste makstemperatur nogensinde" και το άρθρο δημοσιεύτηκε στο DR, (Danish Broadcasting Corporation), το -κατά δήλωσή του- πιο παλιό (απ' το 1925) Δανέζικο μέσο. Τα Δανέζικα δεν είναι και η πιο εύκολη γλώσσα, οπότε χρειαζόμαστε τη βοήθεια της μηχανικής μετάφρασης και η Google μεταφράζει "Ναι, το καλοκαίρι ήταν δυστυχισμένο φέτος: η χαμηλότερη θερμοκρασία ποτέ", ενώ η Microsoft το αποδίδει "Ναι, το καλοκαίρι ήταν άθλια φέτος: χαμηλότερη θερμοκρασία max ποτέ".

Είτε ήταν "άθλιο" είτε "δυστυχισμένο", το άρθρο απλά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (DMI) πως ..
η υψηλότερη θερμοκρασία που μετρήθηκε φέτος το "καλοκαίρι" στη Δανία ήταν 26,8οC κι αυτό αποτελεί το απόλυτα χαμηλότερο ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει μετρηθεί το καλοκαίρι στη Δανία από τότε που καταγράφουν θερμοκρασίες. Πότε ήταν η αφετηρία καταγραφών; Το ...1874! Οι δέκα ...
χαμηλότερες καταγραφές της υψηλότερης θερμοκρασίας του έτους από το 1874, όπως τις δίνει το DMI, είναι κατά σειρά 26,8°C (2017), 27,3°C (1962), 27,4°C (1909), 28,2°C (2011), 28,7°C (1993), 28,8°C (1967), 28,9°C (1980), 29,0°C (1965), 29,3°C (1890), 29,5°C (1951,1956), οπότε μπορείτε πιο εύκολα να καταλάβετε για ποιο λόγο τα καλοκαίρια οι Σκανδιναβοί κατακλύζουν τα νησιά μας, μήπως και τους δει ο ήλιος και ζεσταθεί λιγάκι το κοκκαλάκι τους.

Η θερμοκρασία των 26,8οC μετρήθηκε στις 27 Μαΐου κοντά στο Holstebro, ενώ 26,6οC μετρήθηκαν δυο φορές, στις 19 Ιουνίου και στις 15 Αυγούστου στο Abed on Lolland. Δεν είναι μόνο η χαμηλή θερμοκρασία, ο καιρός το 2017 στη Δανία χαρακτηρίστηκε επίσης από πολύ λίγες ηλιόλουστες ώρες και πολλή βροχή, κι αυτό πρέπει να ενδιαφέρει πολύ το δικό μας Υπουργείο Τουρισμού, να σπεύσει να πουλήσει λίγο ήλιο για το καλοκαίρι στους ταλαιπωρημένους απ' την πολύ "υπερθέρμανση" του πλανήτη Δανούς. Η φωτογραφία είναι από μια ακόμα βροχερή "καλοκαιρινή" μέρα στο Aalborg, τις 29 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το DMI, δεν είναι τόσο ασυνήθιστο να σημειώνεται την άνοιξη η υψηλότερη θερμοκρασία του έτους, αντί για το καλοκαίρι, καθώς αυτό έχει συμβεί άλλες οκτώ φορές στη δανέζικη ιστορία του καιρού, τελευταία φορά ήταν το 1993. Το καλοκαίρι μπορεί να μην ήταν ζεστό, ωστόσο δεν ήταν και τόσο κρύο, θερμοκρασιακά το 2017 ήταν γύρω στο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών. Κι όσοι επιμένουν να λένε για "υπερθέρμανση του πλανήτη" και για το "θερμότερο έτος στα χρονικά", ας πάνε να το πουν στο Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο και στους καθόλου ζεσταμένους Δανούς.

Βεβαίως μην τολμήσει κανείς να ψελλίσει πως "λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική και το κρύο νερό κρυώνει τη Βόρεια Θάλασσα", καθώς οι πάγοι είχαν λιώσει πολύ περισσότερο το ...1625, πολύ πριν τη βιομηχανική εποχή και πολύ πριν κάποια πολιτικά λαμόγια εφεύρουν την κλιματική απάτη, προκειμένου στο όνομά της να ξεζουμίζουν τους λαούς όλου του πλανήτη.

Όλα τώρα τα πιο πάνω μπορείτε επίσης να τα πείτε στον Αλέξη, που πήγε πριν λίγες μέρες στο επετειακό πανηγυράκι που στήθηκε στο Παρίσι, σ' αυτό ακριβώς που ούτε η Μέρκελ δεν εμφανίστηκε, για να μας πει πως η χώρα θα ηλεκτροδοτείται εφεξής "με 50% ΑΠΕ", δηλαδή με φυσικό αέριο, δηλαδή μάλλον από αμερικάνικο LNG ή από ισραηλινό αγωγό. Μπορείτε επίσης να τα πείτε στον Κούλη και τη Φώφη, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν στο κράτημα της κουτάλας και η χώρα ας γίνει ξανά κολυμπηθρόξυλο, η περιοχή της Πλατείας Συντάγματος είναι γεμάτη από απάτριδες.

Δεν μας ενδιαφέρει από ποιο αέριο θα πάρουν μίζα τα μνημονιακά λαμόγια (όποια μορφή κι αν έχει αυτή, από μαύρο χρήμα, διαμάντια ή πίνακες ζωγραφικής μέχρι τη στήριξη για την εξουσία), αν θα 'ναι απ' το ρώσικο ή το αμερικάνικο ή το ισραηλινό ή το αζέρικο ή το καταριανό αέριο, μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και πρώτα απ' όλα της επί 65 χρόνια αποδεδειγμένα αξιόπιστης ηλεκτροδότησης απ' το λιγνίτη μας, το δικό μας μαύρο χρυσό. 

Λιγνιτωρυχεία ήδη ανοικτά έχουμε, λιγνιτικές μονάδες ήδη έχουμε ή ήδη κατασκευάζουμε (και μπορούμε να κάνουμε κι άλλες), πολιτικούς με εθνική συνείδηση ψάχνουμε. Αν θέλουμε ν' απεξαρτηθεί η χώρα πλήρως απ' τα ορυκτά καύσιμα, πρώτα πρέπει ν' απεξαρτηθεί απ' τα εισαγόμενα και στο τέλος απ' τα εγχώρια, καθώς, να μην το ξεχνούμε ποτέ, και η χώρα είναι χρεοκοπημένη και η ανεργία "έχει χτυπήσει κόκκινο". Πρώτα ν' απεξαρτηθεί απ' το πετρέλαιο και το αέριο και τελευταία απ' το λιγνίτη. Π.χ., πλήρως ηλεκτροκίνητα τρένα θ' αποκτήσουμε ποτέ στην Ελλάδα; Τα Μη Διασυνδεμένα Νησιά θα πάψουν ποτέ να ηλεκτροδοτούνται από πετρέλαιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου