Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 18/12/17 συνεδρίασε το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ καθώς και το Γενικό Συµβούλιο. Θέµα της συνεδρίασης του ∆.Σ. ήταν η εξουσιοδότηση για ορισµό ηµεροµηνιών πραγµατοποίησης δύο 24ωρων και 2 48ωρων προειδοποιητικών καθώς και δύο 10ηµερων γενικών απεργιών, εκδηλώνοντας και µε αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή µας στην προγραµµατιζόµενη πώληση και του τελευταίου ποσοστού των ΕΛΠΕ που κατέχει το ∆ηµόσιο. Στο δε Γενικό Συµβούλιο τέθηκε..
προς έγκριση και η απόφαση του ∆.Σ. (ψήφοι 19 ΥΠΕΡ & 1 ΛΕΥΚΟ) η πρόταση της Groupama που
καθορίζει για το 2018 ελάχιστο εγγυηµένο επιτόκιο 2,25% και διαχειριστικά έξοδα 0,25%, µε σαφή δήλωση πως µέσα στο 2018 θα προετοιµαστεί από τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ, διεθνής διαγωνισµός για τη νέα Εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των ασφαλιστηρίων συµβολαίων των εργαζοµένων. 
Η εισήγηση αυτή υπερψηφίστηκεαπό το Γενικό Συµβούλιο µε 48 ψήφους ΥΠΕΡ και 3 ΛΕΥΚΑ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνουµε όµως, το κύριο θέµα που απασχόλησε τόσο το ∆.Σ. όσο και το Γ.Σ. είναι το θέµα που προέκυψε, µετά την κατάθεση του προϋπολογισµού από την κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει 500 εκ. € που θα προκύψουν από την πώληση του ποσοστού που κατέχει σήµερα το ∆ηµόσιο στα ΕΛΠΕ. Ο κύκλος της ντροπής που ξεκίνησε µε ΟΤΕ, Αεροπορικές Εταιρείες,
Αεροδρόµια, ΟΣΕ, Λιµάνια, Ναυπηγεία, Τράπεζες, ΟΠΑΠ και πολλά άλλα, κάποιοι επιθυµούν να κλείσει και µε το τελευταίο κοµµάτι που θα µπορούσε να αποτελέσει εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, δηλαδή την ενέργεια. Αφήνοντας στην άκρη το εξευτελιστικό τίµηµα και θέτοντας ως κύριο ζητούµενο τη δυνατότητα της χώρας και του ελληνικού λαού να ανασυνταχθεί και να επιβιώσει, δηλώνουµε προς πάσα κατεύθυνση πως οι εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ θα σταθούν απέναντι σε κάθε λογική ξεπουλήµατος, σε κάθε ιταµή προσπάθεια ακύρωσης ελπίδας και
µέλλοντος. Η κοινή θέση όλων των Συµβούλων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που τοποθετήθηκαν είτε στο ∆.Σ. είτε στο Γ.Σ. επιβεβαιώνει τη δυναµική αλλά και το αίσθηµα δικαίου για τον αγώνα που πρόκειται να δοθεί από όλους τους εργαζόµενους στα ΕΛΠΕ.

Έναν αγώνα που δεν πρόκειται να αποκτήσει µόνο χαρακτηριστικά εξασφάλισης εργασιακών δικαιωµάτων, που δεν θα περιοριστεί σε εξασφάλιση θέσεων εργασίας, που δεν θα περιοριστεί στο στενό πλαίσιο οποιασδήποτε συντεχνιακής λογικής, αλλά που θα αποτελέσει ουσιαστικό κίνηµα αντίδρασης,αντίστασης απέναντι στα κελεύσµατα του ιερατείου των Βρυξελλών, πως αυτή η
χώρα δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι ποτέ ξανά! Πως αυτή η χώρα οφείλει να ξεπουλήσει ότι της έχει αποµείνει, πως οι νέες γενιές αυτής της χώρας θα πρέπει να δουλεύουν µε µισθούς πείνας, να σερβίρουν τουρίστες και να δέχονται αδιαµαρτύρητα χαράτσια, µειώσεις µισθών και συντάξεων, απαξίωση και εξευτελισµό. Πως ο πλούτος αυτής της χώρας θα πρέπει να χαρίζεται και οι εργαζόµενοι που αγωνίζονται για να κρατηθεί στα χέρια του ελληνικού λαού να λοιδορούνται, να απαξιώνονται για να µάθουν να… «σιωπούν».

Ε λοιπόν όχι !

Η διαχρονική στάση του Σωµατείου µας απέναντι σε τέτοιες λογικές, είναι εκφρασµένη σε λόγους, αποτυπωµένη σε ανακοινώσεις και δελτία τύπου, µα κυρίως βαθιά ριζωµένη στη συνείδηση του κάθε εργαζόµενου στα ΕΛΠΕ και η συνείδησή µας µας επιβάλλει αγώνα µέχρι τέλους, αντίσταση και ανατροπή αυτών των πολιτικών! Παραµένουµε συσπειρωµένοι γύρω από το Σωµατείο µας, ενωµένοι όσοποτέ, αποφασισµένοι να αγωνιστούµε και να κερδίσουµε!

                     ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου