Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΣΕ ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

Από το poenergias.gr
Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ συμπαραστέκεται αλληλέγγυα στη στάση εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο των Εργολαβικών Συναδέλφων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ.

Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με την επέκταση [μάλλον …επέλαση] των ελαστικών εργασιακών σχέσεων [στην περίπτωσή μας της εργολαβοποίησης] στις Εταιρείες όπου το Δημόσιο εξακολουθεί να διατηρεί ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής καλά κρατεί. Εργολαβοποίηση – «μαθητεία» στα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ / ΔΕΔΑ, στη ΔΕΗ ομοίως, ΔΠΥ στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ και …τραβάει μακριά η βαλίτσα. Ίσως κάπως έτσι ..
έχει πέσει το ποσοστό της ανεργίας [από το 25% στο 21% !!!] που περηφανεύεται η Υπουργός Εργασίας κα. Αχτσιόγλου. Αποτέλεσμα, το χάσμα μεταξύ των συναδέλφων με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις να γιγαντώνεται, τόσο οικονομικά όσο και θεσμικά.

Το Σωματείο μας, αντιτιθέμενο σε αυτό το αίσχος, ενώνει τη φωνή του με τα άλλα αλληλέγγυα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με στοιχειώδες αίτημα την κατάργηση αυτών των απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων «γαλέρας». Για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι, δύο, τριών, πολλών ταχυτήτων, όμηροι της εκάστοτε εργοδοσίας και των παιχνιδιών εξουσίας που εξυφαίνονται και υλοποιούνται στις πλάτες τους.
Κυβέρνηση και Διοικήσεις των Εταιρειών – της ΔΕΠΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση – έχουν σοβαρότατες ευθύνες για τη διαιώνιση αυτού του εργασιακού δουλεμπορίου και δεν μπορούν να κρύβονται: εδώ και τώρα κατάργηση της ελαστικής και της «μαύρης» εργασίας – ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, με ΜΙΑ ενιαία και πλήρη δικαιωμάτων ΣΤΑΘΕΡΗ εργασιακή σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου