Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πετρέλαιο στο Μοσχάτο ! Γιατί "ξεχάστηκε" μιά φοβερή ανακάλυψη του 1933; Ένα σκάνδαλο που ζητάει σήμερα τη δικαίωσή του.

Από το lifo.gr
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην πρώτη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» τους εξής πηχυαίους τίτλους: 

ΑΝΕΚΑΛΥΦΘΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ ΕΙΣ ΜΟΣΧΑΤΟΝ 
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΝ
 ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Το ρεπορτάζ συνέχιζε:
  
«Παρά το Μοσχάτον, αριστερά της οδού Πειραιώς και όπισθεν ακριβώς του Παγοποιείου «Όλυμπος» ανεκαλύφθη πετρελαιοπηγή πολύ αξιόλογος, ως βεβαιοί τουλάχιστον ο χημικός κ. Ζαμάνος….» 

Οι πρώτες αναλύσεις του Γενικού Χημείου, όπως ανέφερε ακολούθως το ρεπορτάζ, βεβαίωναν την αρίστη ποιότητα του πετρελαίου, οι δε πρώτες ενδείξεις  μιλούσαν για τεράστια αποθέματα. Οι σχετικές φωτογραφίες των εργατών πού άδειαζαν με κουβάδες τον αναβλύζοντα μαύρο χρυσό ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. (Βλέπε «ΕΘΝΟΣ, 1-4-1933)



 Και ρωτάμε και μεις με τη σειρά μας σήμερα, γιατί δεν εδόθη συνέχεια; Ποιες σκοτεινές δυνάμεις θέλουν την χώρα μας μικρή και αδύναμη. Ας ενημερωθούν άμεσα οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες της περιοχής διότι καμιά φορά δεν ξέρεις τι Ελδοράδο κρύβεται κάτω από τα πόδια σου. 

Εξυπακούεται ότι όλα τα στοιχεία, πού με πολύ κόπο συγκεντρώσαμε, βρίσκονται στη διάθεση κάθε αρμόδιου… 

Τελειώνοντας κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μας γνωρίσουν τυχόν ενδείξεις πού έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου