Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ’ ΑΝΕΡΓΩΝ

Από το ekeda.gr
Το δυσμενές και αόριστο τοπίο που έχει δημιουργηθεί, καθιστά άμεση την ανάγκη πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Διότι, η νομοθεσία για όλα αυτά τα θέματα αντί να απλοποιείται, κάθε χρόνο γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταφεύγουν σε «ειδήμονες» ή σε δικηγορικά γραφεία και να πληρώνουν για υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχει το κράτος. Με αυτή την δράση, λοιπόν, φιλοδοξούμε να καλύψουμε όλα τα παραπάνω.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας συνεργάζονται σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης..
στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, ξεκινώντας τη λειτουργία σημείου παροχής υπηρεσιών δια ζώσης νομικής πληροφόρησης σε θέματα εργατικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης καθώς και υποστήριξης ανέργων σε θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης κ΄ κατάρτισης.

Ειδικότερα, από Πέμπτη 5-10-2017  και κάθε 1η και 3η Πέμπτη του μήνα και ώρες 12:00 έως 18:00, οι νομικοί συνεργάτες του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα βρίσκονται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας για την υποδοχή – καταγραφή – επεξεργασία ερωτημάτων σε θέματα εργατικού δικαίου (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κτλ) και σε θέματα δικαίου κοινωνικής ασφάλισης (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ).

Ταυτόχρονα επαγγελματικοί σύμβουλοι θα παρέχουν πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Πληροφορίες στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας , τηλ. επικοινωνίας:   210-5546237 & 210-5546321 email:  infoekeda@gmail.com ,   ekeda@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου