Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Γαλλία: Συμβολικός Αποκλεισμός Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων από τα Συνδικάτα

Από το energia.gr
Γάλλοι συνδικαλιστές παρεμπόδισαν σήμερα την πρόσβαση σε αρκετές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, σε μια προσπάθεια να θέσουν σε δοκιμασία τη βούληση της κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει την οικονομία.

Στη νότια Γαλλία, τα συνδικάτα των διαδηλωτών έστησαν μπλόκο μπροστά από το διυλιστήριο La Mede της Total, ενώ στη δυτική Γαλλία αποκλείστηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά ..
στο Μπορντό και την παραθαλάσσια πόλη Λα Ροσέλ. Μέλη των συνδικάτων δυσχέραιναν την κίνηση των οχημάτων, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα, σε αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Παρίσι και τη βόρεια Γαλλία.

«Είμαστε αποφασισμένοι. Θα μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν κι άλλοι αποκλεισμοί αλλού, ίσως αυτό να κάνει τον κ. Μακρόν να κινηθεί», δήλωσε ο Πασκάλ Φαβρ, στέλεχος του συνδικάτου Force Ouvriere στο Reuters.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι ελλείψεις στα καύσιμα, η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανέπτυξε αστυνομικές δυνάμεις σε κάποιες εγκαταστάσεις για να διασφαλιστεί ότι οι διαδηλωτές δεν θα αποκλείσουν την πρόσβαση σε αυτές.

«Με το να μπλοκάρει κανείς την οικονομία της χώρας και να αποτρέπει τον κόσμο από το να εργαστεί δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστεί τον αγώνα του», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Μπενζαμέν Γκριβό στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η εργασιακή μεταρρύθμιση αναμένεται να γίνει νόμος τις επόμενες ημέρες αφού ο Μακρόν υπέγραψε πέντε διατάγματα την Παρασκευή, στην πρώτη μεγάλη οικονομική μεταρρύθμιση από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο. Οι νέοι νόμοι ορίζουν ανώτατο όριο για τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις απολύσεων που κρίνονται άδικες, ενώ δίνουν στις εταιρίες μεγαλύτερη ελευθερία για την πρόσληψη και απόλυση εργαζομένων και τον καθορισμό των εργασιακών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου