Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η Raízen κοντά στην εξαγορά αλυσίδας πρατηρίων της Shell στην Αργεντινή

Από το worldenergynews.gr
Η Βραζιλιάνικη Raízen Energia SA  είναι κοντά στην αγορά ενός δικτύου πρατηρίων της Royal Dutch Shell Plc στην Αργεντινή για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η μη δεσμευτική προσφορά της Raízen ξεπέρασε τις ανταγωνιστικές προσφορές της αργεντινής πετρελαϊκής εταιρίας YPF SA, της εταιρείας Quinenco SA από την Χιλή και της Petrochina Co Ltd της Κίνας. 

Οι τέσσερις εταιρείες συμμετείχαν ..
σε μια ανταγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης υπό την εποπτεία της Credit Suisse Group AG.

Η Raízen, η οποία ελέγχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα βενζίνης της Βραζιλίας, διερευνά εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης για τις συναλλαγές με τις τράπεζες ή στις διεθνείς αγορές ομολόγων,  αναφέρει το reuters. 

Η Shell  και η Βραζιλιάνικη Cosan SA Industria & Comércio κατέχουν το 50% της  κοινοπραξίας.
Το ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της Αργεντινής αυξήθηκε από τότε που η διοίκηση του Προέδρου Mauricio Macri ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2015. 

Η αξία των ανακοινωθεισών συγχωνεύσεων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σήμερα σε 10,847 δισ. δολάρια, 15 φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2015 , ανέφερε η Thomson Reuters.

Η Shell, η οποία διαθέτει 630 βενζινάδικα στην Αργεντινή, έθεσε τη μονάδα σε πώληση νωρίτερα φέτος, στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης  ύψους 30 δισ. δολαρίων για τη μείωση του χρέους μετά την εξαγορά της BG Group Plc πέρυσι.

Στη Βραζιλία, το δίκτυο βενζίνης της Raízen χρησιμοποιεί τη φίρμα Shell. 

Το 2011, η Quinenco, μια εταιρεία ετερογενών δραστηριοτήτων που ελέγχεται από την οικογένεια Luksic  της Χιλής, αγόρασε τις επιχειρήσεις διανομής καυσίμων της Shell στη Χιλή. 

Η εταιρεία Empresa Nacional de Energia Enex SA της Quinenco χρησιμοποιεί επίσης τη φίρμα Shell σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου