Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ρωσικό παγοθραυστικό μετέφερε LNG για πρώτη φορά μέσω του βορείου αρκτικού περάσματος

Από το energypress.gr
Το ρωσικό παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο Christophe de Margerie παρέδωσε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας από τη Νορβηγία προς τη Νότια Κορέα.

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε ρεκόρ έξιμισι ημερών. Το δεξαμενόπλοιο είχε μέση ταχύτητα μεγαλύτερη από 14 κόμβους, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περάσει από πάγους πάχους 1,2 μέτρων. Το σύνολο του ταξιδιού..
από το Hammerfest στη Νορβηγία έως το Boryeong στη Νότια Κορέα διήρκεσε 19 ημέρες, περίπου 30% μικρότερο από την παραδοσιακή νότια διαδρομή μέσω του καναλιού του Σουέζ.

Το Christophe de Margerie είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς φυσικού αερίου και παγοθραυστικό στον κόσμο. Το μοναδικό αυτό σκάφος κατασκευάστηκε για τον κρατικό όμιλο εταιρειών Sovcomflot για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Yamal στη ρωσική Αρκτική. Το δεξαμενόπλοιο μπορεί να κάνει αποστολές όλο το χρόνο, ενώ ονομάστηκε από τον πρώην διευθύνοντα της Total, που βρήκε το θάνατο σε δυστύχημα επί ρωσικού εδάφους πριν μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου