Τρίτη 30 Μαΐου 2017

IEA: Η Νορβηγία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης, Νορβηγία, παραμένει ένας αξιόπιστος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται βιώσιμα τους σημαντικούς πόρους και έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τονίζει σε έκθεση του που έδωσε σήμερα (30/5) στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του IEA Πολ Σίμονς σχολιάζοντας τους πόρους φυσικού αερίου και πετρελαίου της Νορβηγίας, αναφέρει ότι «ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενέργειας στον κόσμο, η Νορβηγία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας».

«Την ίδια στιγμή» προσθέτει..
«η Νορβηγία είναι πλήρως αφοσιωμένη στην βιώσιμη ανάπτυξη του περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΑ, οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας είναι σημαντικοί, καθώς όπως αναφέρει «μόνο το ένα τρίτο των πηγών φυσικού αερίου της χώρας και το ήμισυ των πετρελαϊκών πόρων της χώρας έχουν αξιοποιηθεί».

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη, ενώ η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παραμένει παγκόσμια προτεραιότητα, ο ΙΕΑ εκτιμά ότι για τα επόμενα χρόνια η ζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνει ισχυρή.

Ως εκ τούτου, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας χαιρετίζει στην έκθεσή του τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νορβηγίας να ενθαρρύνει την αύξηση της παραγωγής της χώρας.

Η έκθεση του IEA αναγνωρίζει επίσης, ότι η κυβέρνηση του Όσλο λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές πτυχές στη διαχείριση των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Νορβηγία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 και το 2050, όπως αναφέρει ο Οργανισμός και παροτρύνει την κυβέρνηση της Νορβηγίας να κοινοποιήσει στον υπόλοιπο κόσμο, το πώς προτίθεται να επιτύχει αυτούς τους στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου