Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ο Putin ευχαρίστησε τη Σ. Αραβία για την κοινή προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε σήμερα τη Σαουδική Αραβία κατά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον πρίγκιπα και αναπληρωτή πρωθυπουργό του αραβικού βασιλείου Mohammad bin Salman Al Saud, για την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.

«Οι συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα έχουν μεγάλη σημασία για τις χώρες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Πρόσθεσε δε, ότι..
«εκτιμούμε τις ιδέες σας και την από κοινού εργασία για την κοινή δράση των χωρών του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός του ΟΠΕΚ», τονίζοντας ότι «οι συντονισμένες μας δραστηριότητες καθιστούν δυνατή τη σταθεροποίηση της κατάστασης στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων».

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη, ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας αναπτύσσονται με επιτυχία. 

«Όσον αφορά τους οικονομικούς δεσμούς, σημειώθηκε κάποια μείωση, αλλά η ανάπτυξη έχει ήδη φθάσει το 130% στις αρχές του τρέχοντος έτους» ανέφερε.
όσον αφορά στην συριακή κρίση, όπου Ρωσία και Σαουδική Αραβία τηρούν εκ διαμέτρου αντίθετη στάση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε, ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών διατηρούν επαφές τόσο σε πολιτικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο και ότι «εργάζονται από κοινού για την επίλυση περίπλοκων καταστάσεων, ιδιαίτερα στη Συρία».

Ο Πούτιν είπε ακόμη, ότι περιμένει να επισκεφθεί τη Μόσχα ο Σαουδάραβας μονάρχης, τονίζοντας ότι «είμαι σίγουρος, ότι η πρώτη επίσκεψη στην ιστορία των σχέσεων των δύο κρατών του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στη Ρωσία θα είναι ένα καλό σημάδι, ένα καλό μήνυμα και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των διακρατικών μας σχέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου