Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

Συναδέλφισσες – οι

Μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς γεγονότων, του έκτακτου Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Ε.Π και 2 γενικών συμβουλίων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

· Ένταξη συναδέλφων στο..
πρόγραμμα GROUPAMA

Είναι προφανές το δικαίωμα όλων των συναδέλφων να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της GROUPAMA και με αυτήν την λογική υπερψηφίσαμε την σχετική εισήγηση.

Γεννιούνται πολλά ερωτηματικά ,όμως, από το γεγονός, ότι η εταιρεία, για προηγούμενο χρονικό διάστημα, λειτούργησε μονομερώς, μην καταβάλλοντας στις μερίδες των υπολοίπων το ποσό αυτών των συναδέλφων, ως όφειλε, ερήμην συνδικάτου και εργαζομένων.
Άραγε σε τι άλλη μονομερή (θετική ή αρνητική) ενέργεια έχει προβεί η εταιρεία χωρίς να «ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ» και το συνδικάτο να μην αντιδρά???

· Εξουσιοδότηση Δ.Σ για κινητοποιήσεις για θέματα υγιεινής, ασφάλειας και διαφάνειας.

Τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας είναι αδιαπραγμάτευτα για τους εργαζόμενους.
Όταν με υπεύθυνο και οργανωμένο τρόπο αντιμετωπίζονται και πραγματοποιούνται όλες εκείνες οι δράσεις (επιτόπου παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις) όλοι συμφωνούμε και προχωράμε, παράλληλα με τις Ε.Υ.Α.Ε, σεβόμενοι την αυτόνομη λειτουργία τους.
Με στόχο, λοιπόν, την ασφάλεια στην εργασία μας, υπερψηφίσαμε την σχετική εισήγηση, απαιτώντας ενημέρωση και οργανωμένο σχέδιο δράσεων, ώστε να μην ανάγονται τα πάντα σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Για τα θέματα διαφάνειας, θέλουμε να αναφερθούμε εκτενέστερα, παρουσιάζοντας μια σειρά γεγονότων. 
Την Δευτέρα 15/5 κλήθηκαν οι παρατάξεις για ενημέρωση.
Μας παρουσιάστηκε μια επιστολή του Π.Σ.Ε.Ε.Π προς την διοίκηση της εταιρείας, που καταγγέλλει, εν ολίγοις, φαινόμενα διαφθοράς σε διαγωνισμούς προμηθειών και πρόταση για Ηλεκ/κούς διαγωνισμούς και συμμετοχή εκπροσώπου του  Π.Σ.Ε.Ε.Π στις επιτροπές προμηθειών. Επίσης ενημερωθήκαμε για την κοινοποίηση προς τους 2 εκπροσώπους των εργαζομένων στο  Δ.Σ της εταιρείας επιστολής-εξωδίκου εμπλεκόμενου σε διαγωνισμό.
Μετά τις τοποθετήσεις υπήρξε διαφοροποιημένη πρόταση του Προεδρείου, για εξουσιοδότηση στο Δ.Σ διεκδίκησης συμμετοχής στους διαγωνισμούς προμηθειών που ??? άπτονται της  Ε.Σ.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες -οι

Σε συνέχεια φθίνουσας πορείας του Συνδικάτου, με ευθύνη του Προεδρείου, εγκαινιάζει νέα ήθη και τακτικές, με επιστολές-αποφάσεις δικαστηρίου και ζητά συμμετοχή σε διαδικασίες μακριά και πέρα από τον πραγματικό ρόλο του, την εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για μια άλλη συνδικαλιστική οπτική, δεν στηρίζουμε τέτοιες λογικές. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα θεσμικά τους όργανα (Ε.Υ.Α.Ε, επιτροπή εστιατορίου, εκπρόσωπος για ξενοδοχεία) μπορούμε να ασκήσουμε έλεγχο και να αφήσουμε τον καθένα να κάνει την δουλειά του ως οφείλει, παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας δυναμικά. Αλήθεια λειτουργούν αυτές οι επιτροπές η αποτελούν πάρκινγκ ημετέρων???
Όποιος, λοιπόν, έχει στοιχεία ας πράξει τα δέοντα και το Συνδικάτο να παρέμβει όταν διαπιστωμένα δεν τηρείται η  Ε.Σ.Σ.Ε.
Σήμερα που ο κόσμος της εργασίας και τα Συνδικάτα βάλλονται, η διάφανη και δυναμική λειτουργία ενός ισχυρού σωματείου, όπως είναι το Π.Σ.Ε.Ε.Π., θα στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου