Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Το Ιράν προσκαλεί επενδυτές για την ανάπτυξη τεράστιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων

Από το worldenergynews.gr
Πρόσκληση σε εγχώριους και ξένους επενδυτές για την μελλοντική ανάπτυξη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου της χώρας απηύθυνε σήμερα (26/5) ο διευθυντής Επενδύσεων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (IDRO) του Ιράν Fardad Daliri σε διεθνή βιομηχανική έκθεση στην Τεχεράνη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά..
«ελπίζουμε να μπορέσουμε να υπογράψουμε συμβάσεις για την ανάπτυξη μεγάλων πετρελαϊκών κοιτασμάτων, τόσο στο έδαφος, όσο και στην ανοικτή θάλασσα του Ιράν».
Είπε ακόμη, ότι η Τεχεράνη ολοκληρώνει σύντομα τις εν εξελίξει συνομιλίες και αναμένει την υπογραφή συμβάσεων ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων με μεγάλες διεθνείς εταιρείες, όπως η γαλλική Total, η ρωσική Lukoil, η δανική Maersk, η ινδονησιακή Pertamina και η μαλαισιανή Petronas, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα ανάπτυξης κοιτασμάτων της προηγούμενης πρόσκλησης ενδιαφέροντος εντός του 2018.

Παράλληλα, κάλεσε σε επενδύσεις στη χώρα σε βιομηχανικούς τομείς εξυπηρέτησης της πετρελαϊκής βιομηχανίας, όπως κατασκευές μηχανημάτων, πλατφόρμες εξόρυξης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου