Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αναταράξεις στην Petrofac

Από το energy.reporter.com.cy
Σε αναστολή των αρμοδιοτήτων του μέχρι νεωτέρας έχει θέσει η Petrofac τον Chief Operating Officer, Marwan Chedid, εξαιτίας των ερευνών σε βάρος του.

Ο Marwan Chedid, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΣ της Petrofac, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες στις 12 Μαΐου ανακοίνωσαν ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα στις δραστηριότητες της πετρελαϊκής εταιρείας με την υποψία «δωροδοκίας, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος».

Η έρευνα από το γραφείο υποθέσεων απάτης του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέεται με..
την εν εξελίξει έρευνα στις δραστηριότητες της πετρελαϊκής του Μονακό, Unaoil SAM.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ayman Asfari και ο Chedid συνελήφθησαν, δέχθηκαν ερωτήσεις, και αφέθηκαν χωρίς κατηγορίες.

Ο Asfari θα συνεχίσει στη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά για να διασφαλιστεί ο πλήρης διαχωρισμός των λειτουργικών καθηκόντων και της έρευνας, δεν θα συμμετέχει σε κανένα θέμα που συνδέεται με την έρευνα, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Petrofac δήλωσε πως έχει δημιουργήσει μια επιτροπή στο δ.σ. που θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ενασχόληση της εταιρείας με τις αρχές και θα επιβλέπει τις απαντήσεις της εταιρείας στις έρευνες.

Ο πρόεδρος, Rijnhard van Tets δήλωσε πως «τέτοιες αποφάσεις σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα του ΔΣ να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και την έρευνά τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η Petrofac συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες της».

Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου