Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κάνουν μεταπτυχιακά με έσοδα από τις εταιρείες στην ΑΟΖ

Από το philenews.com
Λευκωσία: Με χρήματα των κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Δημοκρατίας για σκοπούς εξόρυξης φυσικού αερίου κάνουν μεταπτυχιακό μεγάλος αριθμός δημόσιων υπαλλήλων.

Γεγονός που προκάλεσε την οργή των βουλευτών, όχι γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι επιμορφώνονται αλλά γιατί η πλειοψηφία των κονδυλίων καταλήγουν στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση αντί στους απλούς πολίτες.

Όπως υποστήριξαν βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι φρόντισαν να ευλογήσουν τα γένια τους.

Κατά την εξέταση του αιτήματος της Κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €886.500, αναφέρθηκε πως ..
στο συμβόλαιο της Noble περιλήφθηκε πρόνοια σύμφωνα με την οποία όλα τα χρήματα που καταθέτει η εταιρεία για αυτό τον σκοπό να καταλήγουν για την επιμόρφωση δημόσιων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το αίτημα της Κυβέρνησης, ποσό €372,805 αφορά στην παραχώρηση από το Υπουργείο Ενέργειας υποτροφιών για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα για τους υδρογονάνθρακες.

Το υπόλοιπο ποσό ύψους €513.695 θα παραχωρηθεί σε δημόσιους υπαλλήλους για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον ίδιο σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου