Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρά προβλήματα για τις εταιρείες υποστηρικτικών υπηρεσιών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες την τελευταία διετία, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών αυτό το διάστημα, έχουν οδηγήσει σε περικοπές μισθών και απολύσεις εργαζομένωνσε δεύτερη φάση οι απολύσεις του εργατικού δυναμικού με στόχο την επιβίωση των εταιρειών.

Η μείωση της παραγωγής από κολοσσούς όπως Chevron και Shell, αλλά και μικρότερων, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και σε εταιρείες που προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες εξόρυξης πετρελαίου, όπως η Schlumberger, η Halliburton και η Baker Hughes, παρά τις αρκετά χαμηλές τιμές που προσφέρουν.

Χαρακτηριστικά..
, η Schlumberger, που εδρεύει στο Τέξας, απέλυσε το 2015 το 15% των εργαζομένων της (πάνω από 20000 εργαζομένους), και οι απολύσεις συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό και το 2016.

Τα προβλήματα αυτά αναμένεται να συνεχιστούν και το 2017.

Για παράδειγμα, η Weatherford International ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα απολύσει 3000 εργαζομένους, ενώ ήδη από το 2014 έχει περικόψει κατά πάνω από 50% το εργατικό της δυναμικό, μειώνοντας το προσωπικό της από 67000 σε 30000 εργαζομένους. Πέραν αυτού, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως πλατφόρμες εξόρυξης, προσβλέποντας σε έσοδα ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου