Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η Αργεντινή επιδιώκει την αύξηση παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου - Εκτιμήσεις για αποθέματα 802 τρισ. κ.π.

Από το worldenergynews.gr
Η Αργεντινή επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου με στόχο να μειώσει τις εισαγωγές της σε φυσικό αέριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA).

Οπως σημειώνεται στην έκθεση, η παραγωγή φυσικού αερίου της Αργεντινής μειώνεται κάθε χρόνο από το 2006 έως το 2014.

Ωστόσο, η διοίκηση της χώρας υπολογίζει ότι τα αποθέματα σε σχιστολιθικό φυσικό αέριο στη χώρα ανέρχονται σε 802 τρισ. κυβ. πόδια.

Οπως τονίζεται στην έκθεση..
, «η χώρα έχει μετατοπιστεί από ένα καθαρό εξαγωγέα φυσικού αερίου σε καθαρό εισαγωγέα. Για πρώτη φορά το 2015, η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε σε σχέση με το 2006, εξαιτίας των συνεχιζόμενων προσπάθειών για την αύξηση της παραγωγής από βασικές περιοχές σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Αργεντινή με στόχο να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου".

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η οικονομική ανταγωνιστικότητα από εγχώριους πόρους σχιστολιθικού φυσικού αερίου της Αργεντινής θα εξαρτηθεί από το κόστος των εγχώριων γεωτρήσεων και την ολοκλήρωση και την παραγωγικότητα των νέων γεωτρήσεων.

"Οι παράγοντες που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες για την ταχεία αύξηση της παραγωγής είναι τα σχετικά υψηλά κόστη εργασίας και οι δαπάνες εισαγόμενου εξοπλισμού", υποστηρίζει η ΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου