Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παραίτηση – απομάκρυνση Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τον ΑΔΜΗΕ μετά τις καταγγελίες για τους μισθούς τους - Επιστρέφουν άμεσα τα επιπλέον χρήματα

Από το worldenergynews.gr
Παραιτήθηκαν πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ.Μάνωλης Κορωνιωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ.Γιάννης Μπλάνας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι αύξησαν τους μισθούς του αναδρομικά για ένα χρόνο κατά 20%. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας αναφέρεται ότι: "Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα. 

Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι..
η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές". 

Η παραίτηση – απομάκρυνσης των επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ήταν ουσιαστικά αποτέλεσμα των πρόσφατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή την Παρασκευή 3/2/2017 μετά από επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκας (διαβάστε εδώ το δημοσίευμα).

Το Σάββατο 4/2/2017 με παρέμβασή του στο θέμα της αύξησης των αποδοχών δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ κ. Νίκος Καϊμάκης  (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Εποπτικού συμβουλίου) εξήγγειλε την επανεξέταση της σύμβασης και τον επανακαθορισμό των αποδοχών του προέδρου της θυγατρικής της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντα συμβούλου Ιωάννη Μπλάνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου