Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Συναγερμός στην Ελλάδα για το φυσικό αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το energy.reporter.com.cy
Ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας το γεγονός ότι το καράβι που επρόκειτο να φορτώσει την Τετάρτη LNG από το Αλγέρι για να το μεταφέρει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στη Ρεβυθούσα δεν κατάφερε τελικά να φορτώσει καθώς το λιμάνι είναι κλειστό.

Αυτό σημαίνει ότι το Σάββατο θα έχουμε εξάντληση του διαθέσιμου LNG στη Ρεβυθούσα και συνεπώς το σύστημα θα πρέπει να λειτουργήσει με τις υπόλοιπες εναλλακτικές δυνατότητες. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι ΑΠΕ και κυρίως τα αιολικά τα οποία, εάν υπάρχει αέρας, δίνουν μεγάλη ανάσα στην ηλεκτροδότηση.

Πάντως αναμένεται ..
νέα σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προσδιοριστούν πιθανά μέτρα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται κανονικά η επιφυλακή σε επίπεδο 2 και την άλλη εβδομάδα, καθώς η εκτίμηση που έχουν οι αρμόδιες αρχές είναι ότι το σύστημα θα βρίσκεται «στο κόκκινο» και την εβδομάδα 22 έως 30 Ιανουαρίου.

Το σύστημα δουλεύει στο φουλ για να καλυφθούν οι ανάγκες, με αποτέλεσμα όποιο φορτίο LNG φτάνει στη Ρεβυθούσα να εξαντλείται με ταχείς ρυθμούς, στα όρια πάντα των δυνατοτήτων αεριοποίησης που έχει ο μοναδικός Τερματικός Σταθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου