Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σ. Αραβία: Παρακολουθούμε την εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ - Θετικά τα σημάδια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Ο ΟΠΕΚ θα παρακολουθεί την πετρελαϊκή παραγωγή και τις εξαγωγές των μελών του, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ-Φαλίχ, χθες, ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία περιορισμού τους.

«Θα παρακολουθούμε τα πάντα, την παραγωγή και τις εξαγωγές. Όμως, η συμφωνία βασίζεται στην παραγωγή, οπότε αυτή είναι η βάση για τη συμμόρφωση. Οι εξαγωγές επίσης αποτελούν μια σημαντική ένδειξη για να έχει η επιτροπή μια ιδέα για το τι συμβαίνει στις διάφορες χώρες», δήλωσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης..
ότι κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου υπήρξαν θετικά σημάδια ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι λοιποί παραγωγοί εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα.

«Θα έχουμε μια συνάντηση το σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή του Ρώσου υπουργού. Θα είμαι και εγώ εκεί ώστε να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις τιμές, ο Φαλίχ αναμένει 50 δολάρια για φέτος. «Η εκτίμησή μου είναι ότι η εξισορρόπηση της αγοράς φέτος θα συμπεριλάβει την αύξηση του κόστους», είπε και πρόσθεσε ότι η συνέχιση της παραγωγής στη Β. Αμερική έχει προγραμματιστεί για τα πιο πλούσια κοιτάσματα και θα επεκταθεί στα πιο κοστοβόρα αν η ζήτηση για πετρέλαιο αυξηθεί.

Τέλος, ο Σαουδάραβας υπουργός ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα μπορέσει να επηρεάσει σημαντικά τις τιμές, αλλά θα ελαχιστοποιήσει τις διακυμάνσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου