Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αρχίζει το ξήλωμα του διυλιστηρίου στη Λάρνακα

Από το energy.reporter.com.cy
Το ξήλωμα του διυλιστηρίου στη Λάρνακα ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την πόλη. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, μετά την κατακύρωση της προσφοράς σε εξιδεικευμένη ιταλική εταιρεία, έφτασε πρόσφατα στην Κύπρο ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ μέρος του εξασφαλίστηκε επιτόπου.

Πρώτο βήμα, που ξεκινά σύμφωνα με τον προγραμματισμό την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιανουαρίου, είναι η έναρξη αποξήλωσης των δεξαμενών πετρελαιοειδών και του σχετικού εξοπλισμού. Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει...
τις αμέσως επόμενες μέρες η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, που έχει ζητήσει, μεταξύ σειράς αυστηρών περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων, ενημέρωση για συγκεκριμένες προϋποθέσεις προτού πιάσουν δουλειά τα συνεργεία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πριν τον Μάιο η εικόνα της περιοχής επηρεάζει και τη Λάρνακα και θα την αλλάξει οριστικά, αφού θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση όλων των μεταλλικών εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων. Τα τελευταία χρόνια, μέχρι και πέρσι, ήταν οι αποθήκες πετρελαιοειδών της Κύπρου και μέρος των αποθεμάτων κάτω από τη διαχείριση της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου