Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Φορτηγίδα ανεφοδιάζει με LNG πλοία στον Ατλαντικό Ωκεανό

Από το naftikachronika.gr
Shell Trading, θυγατρική εταιρεία της Royal Dutch Shell, υπέγραψε συμφωνία, μακροχρόνιας διάρκειας, με την Q-LNG Transport, για τη ναύλωση μιας νέας φορτηγίδας η οποία θα ανεφοδιάζει με LNG όσα πλοία πλέουν κοντά στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Shell Trading, καθώς για πρώτη φορά ..
φορτηγίδα θα πλέει στον Ατλαντικό Ωκεανό, προμηθεύοντας με υγροποιημένο φυσικό αέριο όσα πλοία βρίσκονται κατά μήκος του νότιου τμήματος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των πλοίων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LNG.

Η φορτηγίδα, με δυνατότητα αποθήκευσης 4.000 κυβικών μέτρων, θα εφοδιάζεται με LNG από μεγάλους και μικρούς τερματικούς σταθμούς και θα εξυπηρετεί τον ανεφοδιασμό καυσίμων σε εμπορικά πλοία, αλλά και κρουαζιερόπλοια.

Ήδη η Shell έχει συμφωνήσει με την Carnival Corporation για να ανεφοδιάσει μελλοντικά με LNG δύο κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, τα οποία θα ναυπηγηθούν το 2020 και το 2022, αντίστοιχα, και θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες στη Βόρεια Αμερική.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Shell επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, αλλά και να πραγματοποιηθούν επενδύσεις ως προς τον σκοπό αυτό, με δεδομένο τους αυστηρούς διεθνείς κανονισμούς που έχει επιβάλει ο IMO για τη μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων.

Οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή νοοτροπίας στον τομέα της ναυτιλίας διεθνώς και στη συμμόρφωση της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας με τους συγκεκριμένους κανονισμούς.

Φωτό: royaldutchshellplc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου