Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

IEA: Οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν και τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Η αύξηση της προσφοράς αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου θα ξεπεράσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία της εν λόγω βιομηχανίας, προβλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Έως το 2025, η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου θα εξισωθεί με..
τα υψηλότερα επίπεδα που έχει πετύχει η Σαουδική Αραβία, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου θα ξεπεράσει ακόμα κι αυτή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανέφερε ο Οργανισμός στις Προβλέψεις για την Παγκόσμια Ενέργεια. Η αλματώδης άνοδο θα καταστήσει τις ΗΠΑ ε εξαγωγέα ορυκτών καυσίμων, ενώ αυτή τη στιγμή αποτελεί μια από τις χώρες με τις περισσότερες εισαγωγές πετρελαίου.

«Οι συνέπειες της επανάστασης του σχιστολιθικού καυσίμου στις διεθνείς αγορές και στην ενεργειακή ασφάλεια ήταν μεγάλες», αναφέρει ο  IEA.Τα αμερικανικά γεωτρύπανα «έχουν ξεπεράσει την ταραχώδη περίοδο των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου που παρατηρούνταν από το 2014, με αξιοσημείωτο σθένος».



Η ΙΕΑ αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ποσότητα σχιστολιθικού πετρελαίου  που μπορεί να ανακτηθεί κατά περίπου 30% έως τα 105 δισεκατομμύρια βαρέλια. Οι προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο το 2025 ενισχύθηκαν κατά 34% στα 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, αιτία για την ενίσχυση του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου είναι η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά του στα όποια σημάδια για αύξηση των τιμών, που προκλήθηκαν από την επιστροφή του ΟΠΕΚ στην ενεργό διαχείριση της αγοράς.

Παράλληλα, ο ΙΕΑ  μείωσε τις προβλέψεις του για τις τιμές του πετρελαίου σε 83 δολάρια το βαρέλι για το 2025 από 101 δολάρια προηγουμένως και σε 111 δολάρια για το 2040 από 125 δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου