Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Η Σκωτία ξεκινά διαβουλεύσεις για αντισυμβατική μέθοδο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Η Σκωτία έχει ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με το αν θα επιτρέψει την αντισυμβατική  εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου fracking,   ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση , με την ψηφοφορία να αναμένεται στα τέλη του έτους.

Οι σημαντικές ποσότητες σχιστολιθικού φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα παγιδευτούν σε υπόγεια πετρώματα και η βρετανική κυβέρνηση θέλει να το εκμεταλλευτεί για αντισταθμίσει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Ωστόσο, η μέθοδος fracking - η οποία περιλαμβάνει την..
εξόρυξη φυσικού αερίου που προέρχονται από βράχους σε υψηλή πίεση - έχει αντιμετωπίσει την αντίδραση  των οικολόγων και των ακτιβιστών και είχε απαγορευτεί στη Σκωτία από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η κυβέρνηση  πραγματοποιούσε έρευνα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της.

"Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει  να λάβει μια πολύ σημαντική απόφαση σχετικά με  το μέλλον του μη συμβατικού πετρελαίου και φυσικού αερίου," ανέφερε στο έγγραφο διαβούλευσης ο Paul Wheelhouse υπουργός Καινοτομίας και Ενέργειας της Σκωτίας.

Η διαβούλευση είναι ανοικτή για το κοινό, καθώς και για την βιομηχανία.

Οι πόροι στην κεντρική Σκωτία εκτιμώνται σε τουλάχιστον 49.400 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου από σχιστόλιθο,   με περίπου  το 2 % αυτού να είναι εμπορικά βιώσιμη για την παραγωγή.

Η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στη Σκωτία είναι περίπου 150 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια / έτος, με το 78 % των σπιτιών να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο θέρμανσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου