Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Την Τετάρτη ξεκινά το Athens Energy Forum 2017

Από το insider.gr
Περισσότερες από 40 ηγετικές φυσιογνωμίες του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου  και ειδικοί εμπειρογνώμονες στον ενεργειακό τομέα από την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Ρωσία συμμετέχουν στο φετινό «Athens Energy Forum 2017».

Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης

Η The New York Times, σε συνεργασία..
με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την οργάνωση του “Athens Energy Forum 2017: Energy challenges & strategic opportunities”, του μεγάλου Ενεργειακού Φόρουμ για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Το Athens Energy Forum 2017 οργανώνεται με τη συνεργασία της εταιρείας Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, την Τετάρτη και Πέμπτη, 1-2 Φεβρουαρίου, 2017.

Στόχος του Athens Energy Forum 2017, το οποίο οργανώνεται για πέμπτη χρονιά στην Αθήνα, είναι να χαρτογραφήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Εκπρόσωποι διεθνών φορέων χάραξης ενεργειακής πολιτικής θα αναφερθούν στις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου μετά την ανακάλυψη του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, γεγονός που έχει εξάψει το ενδιαφέρον της διεθνούς ενεργειακής βιομηχανίας. Παράλληλα, οι συζητήσεις θα εστιάσουν στον ανταγωνισμό και το νέο τοπίο στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς επίσης στη δυναμική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

 Το Athens Energy Forum 2017 χτίζει πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων τεσσάρων forums στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επενδυτικών και ενεργειακών ομίλων,  κορυφαίοι επιχειρηματίες του κλάδου, ακαδημαϊκοί, τραπεζίτες και ηγετικές φυσιογνωμίες από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση,  τις Η.Π.Α. και την Κασπία Θάλασσα.

Στο φετινό Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι Ομιλητές, μεταξύ αυτών:

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey R. Pyatt, o Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Βουλευτής ΝΔ και υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,  ο Καθηγ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής , Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και Πρόεδρος IGI Poseidon, ο κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Michel Piguet, CEO, Elpedison, ο  κ. Ντίνος Μπενρουμπή, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia Thermal Power, ο κ. Σωτήρης Νίκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, o Δρ Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκ. Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Καθηγητής Efraim Inbar, Founding Director, Begin-Sadat (BESA) Center for Strategic Studies, Ισραήλ, ο Δρ. Γιάννης Σφακιανάκης, Director of Economic Research, Gulf Research Center, Σαουδική Αραβία,ο  Dr. Sohbet Karbuz, Director, Hydrocarbons Division, OME, Mediterranean Energy Observatory, Γαλλία και πολλοί άλλοι.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Γωγώ Βλάχου, Τηλ.: 210 728 9000/email: g.vlachou@tsomokos.gr, www.athensenergyforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου