Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Μανιάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη ΔΕΗ από δημόσια επιχείρηση σε δημόσιο χρέος

Από το energypress.gr
"Χαίρομαι που άκουσα από τον κ. Σταθάκη για το Ταμείο Υδρογονανθράκων και την επίτευξη του στόχου για τις ΑΠΕ", ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στο Athens Energy Forum 2017 o Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.

Η Κύπρος αποτελεί σημαντικό παράδειγμα, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Γ. Λακκοτρύπη ως "έναν από τους τρεις καλύτερους υπουργούς στην Ευρώπη".

Σε σχέση με τους στόχους για το 2020 και το 2030, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι..
θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή να μετατραπεί σε δράσεις.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Μανιάτης σημείωσε εμείς θέσαμε σε εφαρμογή το σχέδιο για τη 'μικρή ΔΕΗ', από το οποίο τα προσοκώμενα οφέλη ανέρχονταν 5 δισ., έχοντας ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της ENEL, η οποία πλέον τα πάει περίφημα, όπως σημείωσε. Η πορεία αυτή αντιστράφηκε με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, καθώς απέσυρε το συγκεκριμένο νόμο.

Ο κ. Μανιάτης συνέχισε λέγοντας με έμφαση ότι "μετέτρεψαν τη ΔΕΗ από δημόσια επιχείρηση σε δημόσιο χρέος", αναφέροντας ότι η επιχείρηση έχει χάσει πλέον το 50% της αξίας των μετοχών της.

Σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Μανιάτης διατύπωσε για ακόμα μια φορά τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση της αξιολόγησης των 6 προσφορών με βάση τον προηγούμενο διαγωνισμό, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί οι σχετικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, τονίζοντας ότι "η Ανατολική Μεσόγειος είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ", ενώ, σε σχέση με τον αγωγό EastMed, υποστήριξε ότι είναι "μοναδικός και βιώσιμος" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου