Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ένα παγοθραυστικό κατασκευασμένο με πρωτοποριακές τεχνολογίες

Από το naftikachronika.gr
Τα πιστοποιητικά παράδοσης-παραλαβής του diesel-ηλεκτρικού παγοθραυστικού Novorossiysk το οποίο κατασκευάστηκε από την Vyborg Shipyard υπεγράφησαν την Δευτέρα 26/12/2016 στο Saint-Petersburg, σύμφωνα με την IAA PortNews.

Το πλοίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι οποίες του επιτρέπουν να σπάει πάγο πάχους έως 1,5 μέτρων ενώ η χωρητικότητά του σε καύσιμο του επιτρέπει να αντέχει 40 ημέρες μεταξύ ανεφοδιασμών.

Ο κ. Yevgeny Zagorodny, Vice President στον τομέα Civil Shipbuilding της United Shipbuilding Corporation δήλωσε:
« Έχοντας ολοκληρώσει τη σειρά των παγοθραυστικών, η Vyborg Shipyard έχει αποκτήσει μια μοναδική ικανότητα η οποία της επιτρέπει να γίνει ηγέτιδα σε αυτόν τον τομέα της εγχώριας ναυπηγικής. Οι κατασκευές νέων παγοθραυστικών στο συγκεκριμένο ναυπηγείο αποτελούν μια λαμπρή επιβεβαίωση.»

Το παγοθραυστικό, το οποίο το διαχειρίζεται η North-Western Basin Branch της FSUE Rosmorport στη Βαλτική Θάλασσα την περίοδο του χειμώνα και στον Αρκτικό Ωκεανό από το καλοκαίρι έως το φθινόπωρο.

Η ανακαίνιση του στόλου παγοθραυστικών της Ρωσίας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες, προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση όλο το χρόνο στα λιμάνια της χώρας, καθώς και ασφαλή πλοήγηση, περιβαλλοντική ασφάλεια και υψηλό επίπεδο εργασιών χειρισμού φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου