Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Όλα ανοικτά στις ομαδικές απολύσεις μετά το ευρωδικαστήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικο δικαστηριο
Από το euro2day.gr
Στην Αθηνα επιστρέφει την υπόθεση «ομαδικές απολύσεις»Το μπαλάκι στην Αθήνα επιστρέφει το ευρωπαϊκό δικαστήριο αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Με την απόφαση που εξέδωσε και αφορά την υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής και το προδικαστικό ερώτημα που έχει καταθέσει η ελληνική δικαιοσύνη, το ευρωπαϊκό δικαστήριο τάσσεται έμμεσα υπέρ της απελευθέρωσης στο όριο των ομαδικών απολύσεων και το υπουργικό βέτο.

Δέχεται ότι..
το ελληνικό κράτος διατηρεί και μπορεί να τοποθετείται σε υποθέσεις ομαδικών απολύσεων, σημειώνει όμως ότι δεν μπορεί να επικαλείται οικονομική κρίση ή αύξηση της ανεργίας για να εξαιρείται από το κοινοτικό δίκαιο.

Αναφέρει ότι το ελληνικό πλαίσιο είναι ασαφές και στέλνει πίσω στο εθνικό δικαστήριο την υπόθεση της ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις νομικών κύκλων πρόκειται για μια «σολομώντεια λύση» με το ευρωπαϊκό δικαστήριο να μην παίρνει συγκεκριμένη θέση, κάτι που πιθανότατα να δυσκολεύει τη θέση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καθώς το θέμα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας με τους εκπροσώπους των δανειστών να πιέζουν για αύξηση του ορίου από 5 σε 10% και κατάργηση του υπουργικού βέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου