Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αυξήσεις τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο ετοιμάζει η Σ. Αραβία

Από το newmoney.gr
Η Σ. Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των λιανικών τιμών βενζίνης και πετρελαίου κίνησης το 2017, προχωρώντας σε μία τέτοια κίνηση για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Η χώρα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας της από τα έσοδα των εξαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων.

Οι νέες αυξήσεις αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος του 2016, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια για την αύξηση:
είτε να συνδέσει τις λιανικές τιμές πετρελαίου με τις αντίστοιχες τιμές που ισχύουν για τα προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου ή με τη μέση τιμή που υπάρχει στις διεθνείς αγορές για βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

Η Σ. Αραβία, η μεγαλύτερη οικονομία της Μ. Ανατολής, προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες της και την εξάρτηση της οικονομίας της από τις εξαγωγές πετρελαίου, με δεδομένη και τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές την τελευταία 2ετία.

Πέρυσι έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να μειώσει τις επιδοτήσεις για καύσιμα και να αυξήσει τις τιμές βενζίνης και μάλιστα σχεδόν 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου