Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

1,8 εκατ. ευρώ για διαχείριση υδρογονανθράκων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου για το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο κυπρος
Από το energypress.gr
Κονδύλι ύψους €1.772.050 για θέματα  που σχετίζονται με τη διαχείριση υδρογονανθράκων, περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου για το 2017. 

Συγκεκριμένα, με βάση τον προϋπολογισμό που που κατατέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, τα σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ προορίζονται για:
 

1. Διάφορες δραστηριότητες, μελέτες ,επαφές στο εξωτερικό, τεχνικές και άλλες υπηρεσίες από εξωτερικού συμβούλου, ενέργειες αναφορικά με τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ και το Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό.  

2. Συμβουλευτικές υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες και εξωτερικούς συμβούλους για την ετοιμασία του Ρυθμιστικού και Κανονιστικού πλαισίου για τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (ΕΚΕ), όπως απαιτεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός 347/2013/ΕΚ.

3. Δαπάνες για ετήσια συντήρηση του προγράμματος ερμηνείας σεισμικών δεδομένων και αγορά εκδόσεων/αναφορών για υδρογονάνθρακες. 

4. Διοργάνωση και συνεισφορά σε εκδηλώσεις σχετικές με τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.  

5. Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια/σεμινάρια/εκθέσεις/επισκέψεις κι αγορά διαφημιστικού υλικού με σκοπό την προώθηση των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. 

6. Έξοδα για συμμετοχή σε διεθνείς συναντήσεις, στον τομέα του Πετρελαίου, Αερίου, καθώς και σε θέματα αγορών, σχετικά με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση κοιτασμάτων της ΑΟΖ.

7. Πρόνοιες και οργάνωση για το Υπουργείο, για έργα κοινού ενδιαφέροντος και για την τριμερή διασυνοριακή συνεργασία των Εθνικών Αρμόδιων Αρχών στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

8. Πρόνοιες για συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το  Υπουργείο Ενέργειας (είτε ως φορές υλοποίησης είτε ως εθνική αρμόδια αρχή).

9. Πρόνοιες για τις μελέτες που θα εκπονήσει το Υπουργείο Ενέργειας για τα έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου