Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ… ΥΔΡΙΤΗΣ Ο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ» ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ το υπερκαύσιμο του μέλλοντος


Από το kostasxan.blogspot.gr
ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – οι ενεργειακές δεξαμενές μεθανίου: Το Φυσικό Αέριο (μεθάνιο κυρίως) συνδέεται με τα λεγόμενα υποθαλάσσια λασποηφαίστεια, τα οποία σχηματίζονται από την διέξοδο που προσπαθεί να βρει το αέριο μεθάνιο από τα σπλάχνα της γης, καθώς μέσα από ρήγματα του φλοιού επιχειρεί να βγει προς τα έξω όπως η λάβα ενός κανονικού ηφαιστείου, παρασύροντας υλικά του πυθμένα αλλά και σχηματίζοντας κρατήρες υδριτών
!

Η ύπαρξη λασποηφαιστείων, τα οποία δημιουργούνται από την προσπάθεια του μεθανίου να ανέλθει στην επιφάνεια από τα έγκατα της γης, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη φυσικού αερίου που αποτελείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από αέριο μεθάνιο - Τα ελληνικά λασποηφαίστεια ξεκινούν από Κεφαλληνία-Ζάκυνθο και φτάνουν ως τη Μεγίστη ακολουθώντας τη «Μεσογειακή ράχη». Σε άλλα σημεία εντοπίζονται στα «οικόπεδα» της Κυπριακής ΑΟΖ, αριστερά της «Αφροδίτης και των «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ», όπως και στον «Κώνο του Νείλου».

· ΥΔΡΙΤΕΣ – οι κρατήρες του παγωμένου μεθανίου: Οι κρατήρες λοιπόν των λασποηφαιστείων, αποτελούνται από μεθάνιο που καθώς βγαίνει στον πυθμένα της θάλασσας, λόγω του μεγάλου θαλάσσιου βάθους, της μεγάλης πίεσης του νερού και της χαμηλής θερμοκρασίας παγώνει! Έτσι σχηματίζεται ένας πάγος, που αποτελείται από παγωμένα μόρια νερού, που έχουν όμως κυψέλες συμπυκνωμένου, στερεού μεθανίου, με πολύ μεγάλη πυκνότητα, που γι΄ αυτό αποτελεί ένα ορυκτό υπερκαύσιμο! Τουπερκαύσιμο του μέλλοντος!

· ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΞΟ ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ: Το παρήγορο για τα ελληνικά πράγματα είναι ότι έχουμε εντός της ελληνικής ΑΟΖ πάρα πολλά τέτοια λασποηφαίστεια, δεξαμενές δηλαδή φυσικού αερίου (αέριο μεθάνιο) και υδριτών (συμπυκνωμένου στερεού μεθανίου)! Το τόξο των ελληνικών λασποηφαιστείων ξεκινά από τη δυτική Ελλάδα στο Ιόνιο, γίνεται κυριολεκτικά «δάσος» κάτω από την Κρήτη και φτάνει ως τα νότια της Μεγίστης, στα λεγόμενα υποθαλάσσια όρη «Αναξίμανδρος»!

·  ΜΕΓΙΣΤΗ: Ακριβώς εκεί, στη νότια υποθαλάσσια περιοχή Μεγίστης (Καστελόριζο) έχει εντοπιστεί από επιστήμονες τουΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) κοίτασμαυδρίτη (παγωμένο, συμπυκνωμένο μεθάνιο) που αποτελεί το ενεργειακό καύσιμο του μέλλοντος, με μοναδική ενεργειακή δύναμη, μόλις μισό μέτρο κάτω από την λάσπη του πυθμένα! Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε 1m3 υδρίτη, απελευθερώνει σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας 164 m3 αερίου μεθανίου και 0,8 m3 ύδατος! Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο υδρίτης μόνο στο κοίτασμα «Αναξίμαδρος» Μεγίστης είναι 0,25 km3, οπότε μπορεί να δώσει 41 δισ. m3 μεθανίου! Σημερινής αξίας 4,3 δις. δολαρίων ή 3,4 δισ. Ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU)

· ΚΡΗΤΗ: Νοτίως της Κρήτης όμως υπάρχει τεράστια ποσότητα υδρίτη, όπως ισχυρίζεται ο καταξιωμένος διεθνώς Καθηγητής Γεωλογίας Αντώνης Φώσκολος αφού σύμφωνα με τον ίδιο «ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς μιας έκτασης 60.000 Km2, περικλείεται στερεό αέριο (υδρίτες) του απίστευτου μεγέθους των 30 τρισ. m3! Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια θα είναι δυνατή η οικονομική ανάκτηση ενός μέρους του με βάση τις εξελισσόμενες νέες τεχνολογίες»! [Ανακοίνωση Καθηγητή στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) στις 31-10-2011]

Η αξία αυτών 30 τρισ. m3 υδρίτη είναι σήμερα 3,15 τρισ. δολάρια ή 2,52 τρισεκατομμύρια ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU)

· ΥΔΡΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ:Στις τεράστιες υποθαλάσσιες ποσότητες υδριτών στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, λέγεται ότι οφείλεται και το μυστήριο φαινόμενο της εξαφάνισης πλοίων και σκαφών, καθώς επειδήτο μόριο του υδρίτη είναι εξαιρετικά ασταθές, με την μεταβολή κάποιου υποθαλάσσιου παράγοντα πίεσης ή κυρίως θερμοκρασίας, απελευθερώνει μαζικά το εγκλωβισμένο μεθάνιο δημιουργώντας βουνά φυσαλίδων, αφρών ή και εκρήξεων, που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται στην επιφάνεια της! Είναι σαν ένα πλοίο να πατά ξαφνικά σε αέρα και όχι σε νερό… Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εξόρυξη και ήδη η τεχνολογία τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς για τον υδρίτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου