Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

.
Από το poenergias.gr
Την έναρξη μιας περιόδου εξίσου δύσκολης με τις προηγούμενες καλείται να αντιμετωπίσει η
κυβέρνηση με το καλημέρα του Σεπτεμβρίου. Ολοκλήρωση προαπαιτούμενων για την
εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τα εργασιακά . Η μείωση
εισοδημάτων, η συνεχιζόμενη επιβολή φόρων, η οικονομική στασιμότητα και ανασφάλεια και
το προσφυγικό δεν είναι τα μόνα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει η ελληνική κοινωνία
σχεδόν επτά χρόνια μετά τη χρεοκοπία.

Η προσγείωση στην πραγματικότητα καταγράφει :


    · Ύφεση που επιμένει.
    · Δημοσιονομικούς στόχους που θα επιτευχθούν ακόμα δυσκολότερα.
    · Χρέη του κράτους προς ιδιώτες που αυξάνονται αντί να μειώνονται. Εκκρεμεί η δόση των 2,8 δις        ευρώ που προορίζεται για την εξόφληση των ιδιωτών .
    · Κρίσιμοι δείκτες της οικονομίας όπως οι εξαγωγές, η βιομηχανία, η μεταποίηση παραμένουν             στάσιμοι ή μειούμενοι.
    · Εξυπηρέτηση δανείων, φόρων και εργοδοτικών εισφορών παραμένουν στο κόκκινο.
    · Εισόδημα των νοικοκυριών που συνεχίζει να μειώνεται. Η διαδικασία αντικατάστασης        εργαζομένων με φθηνότερους μερικής απασχόλησης συνεχίζεται και ήδη πάνω από 500.000 εργάζονται για 400 ευρώ από 305.000 το 2010.
    · Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις παραμένουν μια δύσκολη υπόθεση καθώς το τραπεζικό σύστημα  δεν επιτρέπει την πρόσβαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Ο τουρισμός δεν μπορεί από μόνος του να τραβήξει το κάρο της ανάπτυξης.
· Δημόσια Υγεία που διαρκώς επιδεινώνεται λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων.

  Η ενότητα και ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των  νέων είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε τις πολιτικές λιτότητας. Διαδηλώνουμε,και απαιτούμε :

· Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών νόμων. Επαναφορά των Σ.Σ.Ε. σε όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις.
· Άμεση κατάργηση της παρέμβασης του κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Επαναφορά στα προ μνημονίου επίπεδα των 751 ευρώ.
· Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out.
· Αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας από πλευράς Υπουργείου  Εργασίας.
· Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχανοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων των      Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
· Καμία έμμεση ή άμεση μείωση μισθών και συντάξεων.
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
· Μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Όλα όσα διεκδικούμε σήμερα ήταν δεσμεύσεις και υποσχέσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2014 που δεν υλοποιήθηκαν. Δυστυχώς όμως η λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεμένη με το τρίτο μνημόνιο, οδηγεί εκεί ακριβώς που μας οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των κυρίων ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Στον τοίχο. Στο τέλος οι δανειστές έχοντας εξασφαλίσει τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας και του πολιτικού συστήματος θα θέσουν ως προαπαιτούμενο να εγκαταλείψουμε τη χώρα μας ( όπως κάνουν χιλιάδες νέοι επιστήμονες ) διότι τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Η Ομοσπονδία, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας δίνουμε το δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη και ώρα 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου