Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η βρετανική Centrica υπογράφει συμφωνία £2 δις για εισαγωγή φυσικού αερίου από το Κατάρ

Από το naftikachronika.gr
Η βρετανική εταιρεία ενέργειας Centrica, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους φυσικού αερίου προς οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στην Βρετανία, προχώρησε σε νέα συμφωνία με την Qatargas για προμήθεια φυσικού αερίου αξίας £2 δις.

Σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η νέα συμφωνία, αφού λήξει η υπάρχουσα τον Δεκέμβριο του 2018, θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2019 έως και τον Δεκέμβριο του 2023. Η ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου που ετησίως θα εισάγεται από..
το Κατάρ στην Βρετανία θα φτάνει τους 2 εκατ. τόνους.

Για την Centrica η επιλογή της ανανέωσης της συμφωνίας με την Qatargas ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη με δεδομένο ότι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα υπάρχοντα πεδία εξόρυξης στην Βόρεια Θάλασσα έχει μειωθεί σημαντικά.

Μάλιστα, με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει η Centrica θα μπορεί εάν το θελήσει να προχωρήσει και σε πωλήσεις φυσικού αερίου προς άλλες αγορές στην Ευρώπη.

Η εισαγωγή του καταριανού υγροποιημένου φυσικού αερίου θα γίνεται στον τερματικό σταθμό στη Νήσο Γκρέιν, στο Βόρειο Κεντ όπου και βρίσκονται η εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Centrica.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDA KALNINA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου