Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Σε υψηλό 25 ετών η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαίου
Από το capital.gr
Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία πλησίασε τα 11 εκατ. βαρέλια τους τελευταίους μήνες, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας.

"Η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στα 10,71 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο του 2016, αν και σε μηνιαία βάση είναι μειωμένη κατά 1,6%. Ωστόσο, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο του 2016 συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2015", ανέφερε η ημερήσια εφημερίδα Kommersant.

Η αύξησης της παραγωγής αργού προηγήθηκε της..
ιστορικής συμφωνίας που υπέγραψαν η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία στις 5 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην κινεζική πόλη Χανγκτζόου για τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο χώρες θα συστήσουν μια ομάδα εργασίας για να παρακολουθεί την αγορά προκειμένου να υποβάλει προτάσεις για τη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου και να διασφαλίσει σταθερές επενδύσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία είναι μεγάλοι εξαγωγείς πετρελαίου, των οποίων τα έσοδα μειώθηκαν σημαντικά από τότε που άρχισε η βουτιά της τιμής του αργού τον Ιούνιο του 2014, όταν βρισκόταν γύρω στα 110 δολάρια το βαρέλι. Στην αρχή του 2016, το πετρέλαιο υποχώρησε σε χαμηλό 13 ετών, κάτω από τα 27 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου