Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Κίνα και Ινδία ενδιαφέρονται για μερίδιο της Rosneft αξίας 11 δισ. δολαρίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosneft αξίας 11 δισ. δολαρίων
Από το newmoney.gr
O Vladimir Putin μελετά την πώληση ενός εκ των "κοσμημάτων" της ρωσικής βιομηχανίας στην Κίνα και την Ινδία, τη στιγμή που προσπαθεί να ακολουθήσει τις υποσχέσεις του για τη δημόσια οικονομία, με μακροπρόθεσμο βλέμμα στις γενικές εκλογές σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η Ρωσία προσπαθεί να βρει αγοραστές για το 19,5% της Rosneft OJSC εδώ και καιρό, ενώ τώρα φαίνεται να θέλει μία συλλογική συμφωνία με δύο χώρες να προωθούν την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά οικονομίας.

Οι Ρώσοι αναμένουν να..
συγκεντρώσουν τουλάχιστον 700 δισ. ρούβλια (11 δισ. δολάρια) από την πώληση, κάτι που θα σημάνει και ρεκόρ ιδιωτικοποίησης στη χώρα.

"Φέρνοντας" δύο από τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας στην Rosneft, η οποία αντλεί περισσότερο αργό από την Exxon Mobil, θα σημάνει και ένα τεράστιο χέρι βοηθείας ως προς το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Putin με τη Ρωσία, ενώ θα ενδυναμώσει και τη θέση του ως προς την γεωπολιτική του δύναμη τη στιγμή που η Ουκρανία και η Συρία έχουν ωθήσει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σε ένα, νέο σχεδόν, Ψυχρό Πόλεμο.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν δημοσίως αναφέρει πως ενδιαφέρονται στην προσφορά του μεριδίου της Rosneft, αφού αυτή θα εδραιώσει την παρουσία τους στη μεγαλύτερη εξαγωγέα ενέργειας του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου