Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

           Το  Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη ΕΥΑΕ.

           Τα προηγούμενα δυο χρόνια η πολιτική της εταιρίας ήταν εθελούσιες χωρίς αντικατάσταση, διεύρυνση της εργολαβοποίησης, μείωση των οργανογραμμάτων, συμπίεση του χρόνου των εργασιών συντήρησης (shutdown) με παράλληλη πίεση από τη διοίκηση της εταιρίας για παράκαμψη των  διαδικασιών  ασφάλειας του Ομίλου.  Αυτή η πολιτική οδήγησε στο εργοδοτικό έγκλημα της 8ης  Μαΐου 2015.

           Μεγάλες ευθύνες έχουν οι παρατάξεις στη διοίκηση του ΠΣΕΕΠ (ΕΝΙΑΙΑ-ΕΛΚΕ) που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν..
πλάτη για να περάσει η πολιτική της εταιρίας. Τις ίδιες ευθύνες έχουν και οι εκπρόσωποί τους στις επιτροπές που σφύριζαν αδιάφορα για τα οξυμένα προβλήματα.

           Ευθύνη έχουν και οι εκπρόσωποι της ΣΚΕΕΠ, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκαν σε έναν αγώνα για το ποιος κάνει καλύτερη διαχείριση της καρέκλας του  συντονιστή των επιτροπών,  χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για τα προβλήματα που όλο και αυξανόντουσαν .
           Ο  ρόλος  των ΕΥΑΕ είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εταιρείας, που την ενδιαφέρει η αύξηση των κερδών με κόστος την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων, ΟΙ ΕΥΑΕ πρέπει να διεκδικούν σύγχρονες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας .

           Η Ζωή και η Υγεία των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής πάλης για το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους, στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν ΕΥΑΕ αγωνιστική, πρωτοπόρα στο χώρο δουλειάς. Μακριά από αυτούς που βάζουν πλάτη, όλα αυτά τα χρόνια για να υλοποιείται ο σχεδιασμός της εταιρίας.

           Η βελτίωση της Υγιεινής & Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σημαίνει βελτίωση των συνθηκών, μέτρα προστασίας, εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου, περιορισμός ατυχημάτων κι επαγγελματικών ασθενειών, βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, ανθρώπινα ωράρια.

           Το Αγωνιστικό Μέτωπο έχοντας έναν εκπρόσωπο στην ΕΥΑΕ στις ΒΕΕ, αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του συνδυασμού ανέδειξαν τις εγκληματικές ενέργειες της εταιρίας, εναντιώθηκαν στις ελλείψεις σε προσωπικό, στην μη τήρηση των διαδικασιών, στις ανασφαλείς συνθήκες εργασίας, στην υποστελέχωση τμημάτων, στην ανυπαρξία γραπτών εντολών κλπ.


Με αυτές τις σκέψεις καλούμε τους συναδέλφους στις εκλογές των ΕΥΑΕ να στηρίξουν τους:

Κορομηλά Κώστα και Ματαράγκα Χρήστος από ΒΕΑ

Χριστίδη Σταύρο από ΒΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου