Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Κλείσιμο κάτω από τα 50 δολ. για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τα επίπεδα των 50 δολαρίων δοκίμασαν, σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου που εντούτοις δεν κατάφεραν να συντηρήσουν την ανοδική τους πορεία, καθώς η υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων ενισχύει το επενδυτικό αίσθημα.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιουλίου, υποχώρησε κατά..
8 σεντς ή 0,2% στα 49,48 δολάρια το βαρέλι, αφού στη διάρκεια της συνεδρίασης κατάφερε να σπάσει το "φράγμα" των 50 δολαρίων, όπως και το Brent που βρέθηκε επίσης πάνω από τα 50 δολάρια, για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των έξι μηνών. Συγκεκριμένα, το Brent παραδόσεως Ιουλίου, σημείωσε πτώση 15 σεντς ή 0,3% στα 49,59 δολάρια.

Και παρά τις απώλειες του πετρελαίου, οι αναλυτές εξέλαβαν την προηγούμενη "αναρρίχηση" πάνω από τα 50 δολάρια ως εξέλιξη - "κλειδί". 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ότι τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,23 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση της τάξης των 2 εκατ..

Οι τιμές καταγράφουν μια συγκρατημένη πορεία ανάκαμψης από τα χαμηλά του Ιανουαρίου εν μέσω εκτιμήσεων ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά συρρικνώνεται λόγω των διαταραχών στην πλευρά της προφοράς.

Η παραγωγή της Νιγηρίας έχει διολισθήσει σε χαμηλό 20 ετών, ενώ η Βενεζουέλα αγωνίζεται να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής, εν μέσω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος. Στον Καναδά η παραγωγή συρρικνώθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω των εκτεταμένων δασικών πυρκαγιών οι οποίες έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου