Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, το οποίο διενεργήθηκε στις 28/03/2016 στον Ασπρόπυργο, αποφασίστηκε να γίνει πρόταση προς το ΔΣ του όμορου Σωματείου Εμπορίας της ΠΕΠΕΚΟ   για διεργασίες από κοινού, με στόχο τις κοινές αρχαιρεσίες για ενιαίο Σωματείο Εμπορίας ενόψει και της ενοποίησης της Εμπορίας τον Ιούλιο του 2016.

 Η πρόταση αυτή βασίζεται στη  θέση του Σωματείου μας, η οποία ανέκαθεν ήταν  η αλληλεγγύη και η συνεργασία» για όλα τα θέματα που αφορούν στην Εμπορία και γενικά στον Όμιλο, ανάμεσα στα δυο Σωματεία Εμπορίας, αλλά και προς τα άλλα Σωματεία του Ομίλου. Θέση την οποία έχουμε υποστηρίξει με κάθε τρόπο και έννοια.

 Η πρόταση προϋπέθετε την..
παράταση των αρχαιρεσιών της ΠΕΠΕΚΟ, την δημιουργία κοινής επιτροπής από μέλη και των δυο ΔΣ, ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για τις κοινές αρχαιρεσίες καθώς και την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων. Αυτός ο  τρόπος θεωρήσαμε ότι είναι ο πιο δίκαιος και δημοκρατικός, ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι της Εμπορίας να έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν ΟΛΟΙ για το νέο ενιαίο Σωματείο. 

Θεωρούμε, ότι το οφείλουμε πάνω από όλα στους συναδέλφους μας να υπάρχει ένα ενιαίο Σωματείο, δυνατό, που να μπορεί να διεκδικεί , να στηρίζει και να προασπίζεται ακόμη καλύτερα τα δικαιώματα των συναδέλφων. Πάνω σε αυτή τη βάση και με την ευκαιρία της προκήρυξης των αρχαιρεσιών του Σωματείου της ΠΕΠΕΚΟ ζητήσαμε να διεξαχθούν αρχαιρεσίες από κοινού μετά από συζήτηση βέβαια των δυο ΔΣ η οποία τελικά δεν έγινε.

Η πρότασή μας , αν και καλοδεχούμενη, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περιμέναμε. 

Παρόλα αυτά, οι συνάδελφοι της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ και το ΔΣ του ΠΣΕΕΚ, αποδέχονται την «προσωρινή»  αυτή άρνηση  και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις αρχαιρεσίες  σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ.

Το Σωματείο του Π.Σ.Ε.Ε.Κ. θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους και να προασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου