Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ Απριλίου

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 12/04/16 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΕ πραγµατοποιήθηκε το τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Τα θέµατα τα οποία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά είναι τα εξής:


Αλλαγή µελών Υπηρεσιακού Συµβουλίου: Μετά από ψηφοφορία υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου και τα µέλη του Σωµατείου µας που εκπροσωπούν το ΠΣΕΕΠ στο Υπηρεσιακό Συµβούλιο είναι οι κάτωθι:

Τακτικοί :
1. Παπουτσής Χρήστος
2. Πέππας Χρήστος
3. Σκοπελίτης Γιώργος και

Αναπληρωµατικοί :
1. Ευσταθιάδης Παναγιώτης
2. Κούκης ∆ηµήτρης
3. Φενέρης Σωκράτης

Ορισµός µελών Πειθαρχικού Συµβουλίου: Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συµβουλίου του ΠΣΕΕΠ, όπως άλλωστε ορίζει και το Καταστατικό. Τα µέλη τα οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να απαρτίζουν την εν λόγω επιτροπή είναι τα εξής :

Τακτικοί :
1. Αλειφέρης Γιάννης
2. Παπαδόπουλος Νίκος
3. Παπουτσής Χρήστος
4. Φειδογιάννης Νίκος
5. Φενέρης Σωκράτης και

Αναπληρωµατικός :
1. Σκοπελίτης Γιώργος

Για το συγκεκριµένο Συµβούλιο, προτάθηκε από το Προεδρείο η σύνθεσή του να είναι διαπαραταξιακή, αυτό όµως δεν έγινε αποδεκτό από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Συζητήθηκαν επίσης καταγγελίες συναδέλφων για εργασιακό bullying, για τις οποίες το Σωµατείο θα συνεχίσει να παρεµβαίνει και να πιέζει, έτσι ώστε να µην επιτραπεί στο µέλλον η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων φαινοµένων και συµπεριφορών από συναδέλφους που κατέχουν θέσεις στην ιεραρχία της Εταιρείας και χρησιµοποιούν τη θέση τους ασκώντας κατάχρηση εξουσίας. 

Πάρθηκαν επίσης αποφάσεις για µια σειρά θέµατα που απασχόλησαν το ∆.Σ. όπως οικονοµικά, αποστολή επιστολών για θέµατα απασχόλησης συνταξιούχων στα ΕΛΠΕ, άρσης αδικίας συναδέλφων για το θέµα της Alico, καθώς και ορισµού∆ιαπαραταξιακής Επιτροπής διεκδίκησης άρσης της αδικίας που υπέστησαν οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε διαθεσιµότητα µετά το δυστύχηµα της 8ης Μαΐου.

Αποσαφηνίστηκε επίσης ο τρόπος µε τον οποίο από εδώ και το εξής θα καταβάλλεται η ετήσια µισθολογική µεταβολή η οποία προκύπτει από την καταβολή του χρονοεπιδόµατος. Η γενέθλια ηµεροµηνία µε βάση την οποία θα δίνεται το χρονοεπίδοµα των εργαζοµένων που έχουν προσληφθεί έως 31/12/14, από εδώ και στο εξής ορίζεται η 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Επίσης για τους υπόλοιπους συναδέλφους που προσλήφθηκαν από 01/01/15 και µετά, θα ισχύει η γενέθλια
ηµεροµηνία πρόσληψης όπως αναγράφεται στην ΕΣΣΕ.

Αποφασίστηκε επίσης οµόφωνα η πραγµατοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την 8η Μαΐου 2016 καθώς και 4ωρη στάση εργασίας στις 9 Μαΐου από 12:00 έως 16:00, ως ένας ελάχιστος φόρος τιµής και µνήµης για όλους τους συναδέλφους που χάσαµε όχι µόνο στο δυστύχηµα της 8ης
 Μαΐου στον Ασπρόπυργο, αλλά σε όλα τα βιοµηχανικά συγκροτήµατα των ΕΛΠΕ. Την Κυριακή 08/05/16 θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση στο εκκλησάκι του Σωτήρος στον Ασπρόπυργο. Επίσης η 8η Μαΐου εκάστοτε έτους, θεσµοθετείται ως ηµέρα µνήµης και πένθους για όσους συναδέλφους έχασαν τη ζωή της κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτό που τελικά προκύπτει από τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του ∆.Σ. είναι το γεγονός, πως αυτά που µας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που µας χωρίζουν και οφείλουµε να το συνειδητοποιήσουµε και να λειτουργούµε ανάλογα.
Η ευθύνη που ως µέλη του ∆.Σ. έχουµε αναλάβει απέναντι σε όλους τους συναδέλφους µας είναι αυτή που πρέπει να καθορίζει τη στάση και την καθηµερινή λειτουργία µας, πόσο µάλλον όταν πρέπει να λειτουργούµε σε ένα γενικότερο πολιτικό και εργασιακό περιβάλλον το οποίο έχει µεταβληθεί σε ολετήρα δικαιωµάτων, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, εργασιακών και ανθρώπινων. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου