Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Peabody: Αίτηση πτώχευσης από τη Νο 1 εταιρεία άνθρακα στον πλανήτη

Peabody: Αίτηση πτώχευσης από τη Νο 1 εταιρεία άνθρακα στον πλανήτη

Η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, κύρια αιτία η πτώση στην τιμή φυσικού αερίου και η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Ο αμερικανικός κολοσσός που ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση για υπαγωγή στο άρθρο 11, βιώνει τη χειρότερη πτώση εδώ και δεκαετίες, καθώς η απότομη πτώση στις τιμές άνθρακα δεν επέτρεψε στην εταιρία να εξυπηρετήσει μια πρόσφατη επέκταση στην Αυστραλία. Σημειώνεται ότι ..
οι χαμηλές τιμές έχουν πιέσει πολλές μεταλλευτικές εταιρίες να δηλώσουν πτώχευση τον τελευταίο χρόνο.

Άμεσα ανεστάλη και η διαπραγμάτευση των μετοχών της Peabody στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσω αυτής της διαδικασίας, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει τα συνολικά επίπεδα χρέους, τις πάγιες χρεώσεις , να βελτιώσει τις λειτουργικές ταμειακές ροές και τη θέση της εταιρείας για μακροχρόνια ανάκαμψη , ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από δικαστική προστασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αίτηση, που κατατέθηκε εθελοντικά, αφορά την πλειονότητα των αμερικανικών μονάδων της, ενώ αντιθέτως οι δραστηριότητές της στην Αυστραλία θα συνεχιστούν κανονικά Η εταιρία τοποθέτησε και τα περιουσιακά της στοιχεία και τις επισφάλειες σε ένα εύρος 10 με 50 δισ. δολαρίων.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της αίτησης, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Peabody.

Η πτώση της ζήτησης για άνθρακα παγκοσμίως, οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί έλεγχοι και ένας κορεσμός στο φυσικό αέριο έχουν πιέσει τις μεγάλες μεταλλευτικές εταιρίες, περιλαμβανομένου του δεύτερου μεγαλύτερου Αμερικανού παραγωγού άνθρακα, Arch Coal, να δηλώσουν πτώχευση τον τελευταίο χρόνο.

peabody

Σημειώνεται ότι η Peabody ιδρύθηκε το 1883 από τον 24χρονο Francis S. Peabody με κεφάλαιαο 100 δολάρια, ένα βαγόνι και δύο μουλάρια(!) για να φτάσει να αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη στις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής άνθρακα με περίπου 7.600 εργαζομένους.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου