Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την παρουσίαση του HELPE VILLAGE η Διοίκηση της Εταιρείας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο με μια σειρά από πράξεις κοινωνικού και όχι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αποδεικνύεται περίτρανα, παρότι η υπερπροβολή έχει αρχίσει να κουράζει, ότι η διάθεση για προσφορά, για δικαιοσύνη αλλά και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ και όχι αριθμών.
Τα τελευταία χρόνια καλλιεργήθηκε από την Διοίκηση της Εταιρείας, σε αγαστή συνεργασία με το Προεδρείο του Συνδικάτου, η συστηματική προσήλωση στα "νούμερα της Εταιρείας". Αποτέλεσμα ήταν η καθημερινότητά μας να βομβαρδίζεται από EBITDA, Τοκοχρεολύσια, MARGINS, Ομολογιακά Δάνεια και τα πάντα ακόμα και η Ασφάλεια μας, να θυσιάζονται στον βωμό του απόλυτου κέρδους των μετόχων και της δήθεν διάσωσης της Εταιρείας, αδιαφορώντας πραγματικά για το μεγαλύτερο κεφάλαιο της, τους εργαζομένους της.
Δυστυχώς όμως, το 2015 στιγμάτισε όλους μας με το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη όπου τέσσερις συνάδελφοί μας χάθηκαν άδικα. Υποχρέωσή μας..
. είναι να τους κρατήσουμε ζωντανούς στις καρδιές μας και να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην ξανασυμβεί ΠΟΤΕ ένα τέτοιο γεγονός. Έτσι κι αλλιώς, η Ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων πρέπει να αποτελεί ύψιστο καθήκον μας και κορυφαία προτεραιότητά μας.
Μετά από 8 μήνες περιμένουμε να μάθουμε από την Εταιρεία ποιος και τι πραγματικά έφταιξε. Ακόμα και σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί κανένας, αντιθέτως είδαμε αναβαθμίσεις εμπλεκόμενων στελεχών. Τελικά, οι δηλώσεις "εγώ δεν είμαι Λάτσης" αντί να γράψουν ιστορία όπως κάποιοι πίστευαν έμειναν τελικά κενές, γραφικές κουβέντες μιας και το δυστύχημα της 8ης Μάη αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκε και το "ατύχημα" της πρώην PETROLA το 1992.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Εταιρείας σε όλους τους λόγους της έδειχνε ενδιαφέρουσες προθέσεις ως προς τον επιθυμητό προαναφερόμενο στόχο, της Ασφάλειας εργαζομένων και εγκαταστάσεων. Όμως μέχρι τώρα, τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρείας ασχολούνται μόνο με αλλαγές προσώπων και αυξήσεις του αριθμού των Διευθυντικών στελεχών. Πιστεύαμε και για αυτό είχαν την ανοχή μας μέχρι σήμερα, ότι δεν είναι μόνο η τακτοποίηση των αμοιβών τους αλλά ένας νέος σχεδιασμός ώστε να εφαρμοστούν οι πολιτικές με επίκεντρο τον Άνθρωπο, όπως επικαλείται συνεχώς στους λόγους του ο Διευθύνων Σύμβουλος εντός του χώρου εργασίας αλλά και στους όμορους Δήμους.
Φαίνεται όμως ότι η ευκαιριακή χρήση της έννοιας "πρώτα ο άνθρωπος" είχε ως στόχο να "κοιμίσει" τους εργαζομένους, εξαγοράζοντας χρόνο και στοχεύοντας στην λήθη. Ήταν κάτι που φοβόμασταν, επειδή όλοι γνωριζόμαστε τόσα χρόνια στα Διυλιστήρια, δεν θυμόμαστε ουδεμία αντίδραση του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου όταν εξευτελίζονταν οι τότε συνάδελφοί του, τίθετο σε κίνδυνο η ασφάλεια τους και καταπατούνταν τα εργασιακά και οικονομικά τους κεκτημένα.
Για εμάς πράγματι η αξιοπρέπεια του Ανθρώπου είναι θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ. Δεν επικεντρώνεσαι στην λέξη Άνθρωπος ευκαιριακά αλλά πρέπει να την αποδεικνύεις στη πράξη. Ειδάλως, δείχνεις ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Κύριοι της Διοίκησης
Μετά από τα οικονομικά  αποτελέσματα του 9μήνου του Ομίλου και τις δηλώσεις σας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τα ΕΛΠΕ για πρώτη φορά στα χρονικά πηγαίνουν τόσο καλά οικονομικά, ήρθε η ώρα να αποδείξετε ότι η "αφοσίωσή σας και η προσήλωση σας στον δίκαιο κοινωνικό αγώνα" αφορά όλους μας και όχι μόνο τους ημετέρους σας.
Αναμένουμε λοιπόν εμείς οι εργαζόμενοι την άρση των αδικιών που έχουν προκύψει από την συνεργασία του Προεδρείου του Σωματείου με την Διοίκηση. Προχωρήστε λοιπόν στα ακόλουθα:

    Ξεκινήστε τις απαραίτητες προσλήψεις, που θα καταστήσουν Ασφαλή τα Οργανογράμματα μας.

    Απομακρύνετε όλους τους πρώην συναδέλφους που έκαναν χρήση του πακέτου οικειοθελούς αποχώρησης  παραμένοντας στους χώρους μας και καλύψτε άμεσα αυτές τις θέσεις με προσλήψεις.

    Σταματήστε εδώ και τώρα τις ενοικιάσεις εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

    Απαλείψτε τον όρο του EBITDA από τον υπολογισμό του μισθού μας αφού θα πρέπει να γνωρίζετε, μιας και διοικείται την "ναυαρχίδα της ενεργειακής Βιομηχανίας της χώρας" ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τον επηρεάσουν σε μια Εταιρεία εντάσεως κεφαλαίου.

    Καταργήστε άμεσα την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και κοινωνικά άδικη ρύθμιση για τους  νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους του 60% - 80% - 100%.

    Προχωρήστε άμεσα στην αναγνώριση όλων των προϋπηρεσιών των εργαζομένων των τελευταίων ετών οι οποίοι έχουν πληρώσει την αριθμολαγνία και τα μικροσυμφέροντα.

Όλα τα παραπάνω  να είναι η αρχή μιας σειράς βημάτων που πρέπει να γίνουν τώρα.
Σας προειδοποιούμε δε, ότι σε κάθε  προσπάθειά σας  να συνδικαλιστείτε θα μας βρίσκετε απέναντί σας, μιας  και όποτε η Διοίκηση της Εταιρείας προσπάθησε να συνδικαλιστεί και η Διοίκηση του Σωματείου να διοικήσει, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για τους εργαζομένους.

Για εμάς αυτή είναι η Προτεραιότητα μας,
               για αυτά θα Αγωνιστούμε,
αυτή είναι η Δέσμευσή μας.



ΣΚΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου