Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια απίστευτων θυσιών και μιας τρομακτικής δημοσιονομικής προσαρμογής που δεν έκανε άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης, αλλά παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίση διαρκείας. Το χρέος βρίσκεται σταθερά πάνω από 300 δισ. ευρώ, η ανεργία κινείται στα επίπεδα του 25%, ενώ πάνω από 600 χιλ. Ελληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Ενώ όλα τα παραπάνω αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα θα περίμενε κανείς να αλλάξει η συνταγή. Στον αντίποδα, τα Μνημόνια έφτασαν στο τρίτο, με σοβαρότατες ενδείξεις και για τέταρτο, οι φόροι πολλαπλασιάστηκαν, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις συνεχίζονται κανονικά και ο εργασιακός μεσαίωνας για όσους εργάζονται ακόμα συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Σε αυτή την εργασιακή Ζούγκλα της..
αχαλίνωτης ανεργίας, των μισθών των 510,95 μεικτά, της "μαύρης" και αδήλωτης εργασίας, των έναντι μισθών και των υπαλλήλων των 100 ευρώ το μήνα, των ανέργων που οδηγούνται στην απόγνωση, των νέων που διώχνονται από τη χώρα, των συνταξιούχων που τους μετέτρεψαν από απόμαχους της δουλειάς σε απόμαχους της ζωής, έρχεται η σημερινή "αριστερή" κυβέρνηση που είναι πλήρως υποταγμένη στους δανειστές και τους δυνάστες, να ζητήσει πάλι "μεταρρυθμίσεις". 

Οι "μεταρρυθμίσεις" αυτές είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου όσον αφορά την απεργία και την ανταπεργία, η καθήλωση των μισθών και ειδικά του κατώτατου τον οποίο θεωρούν ιδιαίτερα υψηλό, η διεύρυνση της απασχόλησης με ευέλικτες μορφές εργασίας καθώς και η διάλυση και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Όλα τα παραπάνω σε μια οικονομία που έχει πεθάνει προ πολλού και σε μια χώρα ουσιαστικά κατεστραμμένη με βαρύτατες ευθύνες των Κυβερνώντων των Βρυξελλών και των δοσίλογων ντόπιων εκτελεστικών τους οργάνων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θεωρούμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε στον περιορισμό των δικαιωμάτων μας και να αγωνιστούμε ώστε να εμποδίσουμε τις πολιτικές που οδηγούν στην φτωχοποίηση της χώρας μας και στην εξαθλίωση της ζωής μας.  

Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω, απαιτούμε την επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και πετσοκόφτηκαν τα τελευταία χρόνια. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών καθώς και για την υπεράσπιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Συμμετέχουμε μαζικά και ενωτικά στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου