Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Αποζημίωση μαμούθ ζητά η Rosneft για διάδοση δυσφημιστικών ειδήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποζημίωση μαμούθ ζητά η Rosneft για διάδοση δυσφημιστικών ειδήσεων
Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός γίγαντας της Ρωσίας Rosneft, αναθεωρεί τη στάση του απέναντι στα εθνικά ΜΜΕ και απαιτεί να αυξηθεί το ποσόν της αποζημίωσής του για διάδοση δυσφημιστικών ειδήσεων από 3 δημοσιογράφους της ρωσικής εκδοτικής επιχείρησης RBC.

Η Rosneft αρχικά ζητούσε από τους εναγομένους το ποσό των $ 840.000 ενώ πλέον ζητά το ποσό των $ 48.5 εκατομμύριων σύμφωνα με ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου της ενάγουσας εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, το ποσό της απαίτησης…
. αυξήθηκε μετά από ειδική μελέτη που παραδόθηκε από εμπειρογνώμονες σχετικά με πιθανή ζημία που προκλήθηκε στην εταιρεία από άρθρο που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά από την RBC, το οποίο και αναμεταδόθηκε από εκατοντάδες άλλα ΜΜΕ.

Το δικαστήριο θα μελετήσει τη δικογραφία και θα επανασυνεδριάσει στις 12 Δεκεμβρίου, δίνοντας στους συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενους το χρόνο να μελετήσουν τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο ο δικαστής της έδρας απέρριψε σχετική αίτηση από τους εναγομένους για προσεπίκληση και της BP.

Το άρθρο το οποίο προκάλεσε την οργή της Rosneft αναφερόταν στην υποτιθέμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και της μεθόδους που ακολουθούνται. Οι επικεφαλής της Rosneft θεωρούν μύθευμα το εν λόγω άρθρο και δεν έχουν ικανοποιηθεί από τη μετέπειτα στάση της RBC η οποία κατά την άποψή τους δεν αναμετέδωσε ότι η συγκεκριμένη είδηση όπως πρωτοκυκλοφόρησε από τους δημοσιογράφους της ήταν ψευδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου