Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά όλων μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της ηρωικής νεολαίας κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβρη του 1973.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μια επέτειος, είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Δεν ανήκει ούτε σε μουσεία ούτε βέβαια στη «γενιά» του. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς που μας δίδαξε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα. Τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία», σήμερα, 43 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά την  ελευθερία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ηχούν επίκαιρα, διαχρονικά και τραγικά αδικαίωτα.

Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να..
βρίσκεται αντιμέτωπος με   τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου μας δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Τότε οι φοιτητές δεν περίμεναν. Μετέτρεψαν τη διαμαρτυρία σε σύγκρουση και έγραψαν Ιστορία. Όπως τότε, έτσι και σήμερα οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουμε και πρέπει να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας.  Να δώσουμε σκληρούς αγώνες για την παιδεία, για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, για τις δημοκρατικές κατακτήσεις που αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο.


                                 Το Πολυτεχνείο θα ΖΕΙ μέσα σε κάθε Δημοκράτη Αγωνιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου