Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Dudley (BP): Πεσιμιστική η αγορά για την πιθανότητα μείωσης παραγωγής πετρελαίου του OPEC

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το newmoney.gr
Η αγορά πετρελαίου χαρακτηρίζεται από πεσιμισμό όσον αφορά την πιθανότητα συμφωνίας του OPEC για τη μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τον CEO της BP Plc, Bob Dudley.

Oι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν, μάλλον, κοντά στα παρόντα επίπεδα εάν ο OPEC δεν εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία έφτασε στο Αλγέρι το Σεπτέμβριο και στην οποία προβλέπεται μείωση του επιπέδου παραγωγής. Ο Οργανισμός πρόκειται να συναντηθεί στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου.

Ο ΟPEC προσπάθησε να φτάσει σε..
συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου με τα τρία μεγαλύτερα μέλη της, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και Ιράν να μη συμφωνούν για το πως θα διαμοιράσουν τις μειώσεις αυτές. Το Ιράκ αναφέρει πως παράγει 200.000 βαρέλια την ημέρα παραπάνω από αυτά που αναφέρει ο OPEC.

H συμφωνία του Αλγερίου προβλέπει πως οι χώρες του OPEC θα παράγουν μεταξύ 32,5 μέχρι 33 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, τα κράτη-μέλη του Οργανισμού παρήγαγαν 34 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Οκτώβριο. Ιράν, Λιβύη και Νιγηρία θέλουν, πάντως, να εξαιρεθούν από τις μειώσεις λόγω κυρώσεων που είχαν δεχθεί αλλά και προβλημάτων στην ασφάλεια των πετρελαιοπηγών που δεν τους επέτρεπαν να έχουν την παραγωγή που μπορούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου