Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Berenberg : Το ιρανικό αίνιγμα με τα ΕΛΠΕ

Από το newmoney.gr
Yπο τον τίτλο το «Ιρανικό αίνιγμα» ο αναλυτής της Γερμανικής Βerenberg κ. Υ. Κukhtanych διερεύνησε κατά πόσο οι ιρανικές οφειλές παραμένουν στον ισολογισμό των Ελληνικών Πετρελαίων. Όπως σημειώνει η σύσταση διακράτηση ( hold με τιμή – στόχο 4,5 ευρώ) για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων παραμένει ενδεχόμενη σχετικά με την αντιμετώπιση της εκκρεμούς οφειλής προς το Ιραν.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Platts (ο οποίος παρέχει τιμές ενέργειας) που επικαλείται το ιρανικό υπουργικό πρακτορείο πετρελαϊκών ειδήσεων Shana, στις αρχές..
του 2016, τα Ελληνικά Πετρέλαια χρωστούσαν 755 εκατ. δολάρια, κυρίως από το πετρέλαιο που εξήχθη το 2012 (7,5 εκατ. βαρέλια). Η Berenberg εκτιμά ότι, περί τα 400- 530 εκατ. δολάρια οφειλών συνεχίζουν να υφίστανται στα βιβλία των ΕΛ.ΠΕ.

«Αναμένουμε ότι οι δόσεις θα δοθούν μέσα από το ρευστό μέχρι το τέλος του 2018, κι γι΄ αυτό διατηρούμε την σύσταση διακράτηση δίχως αλλαγή. Αν περιλάβουμε την εκκρεμή οφειλή προς το Ιραν στον υπολογισμό του καθαρού δανεισμού τότε, η τιμή –στόχος που δίνουμε θα πρέπει να είναι πάνω από 1 ευρώ χαμηλότερα, δηλαδή κάτω από 3,5 ευρώ», σημειώνουν οι αναλυτές της επενδυτικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου