Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ρυπαντικά επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου καταγγέλλει η οργάνωση «Φίλοι της Φύσης»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρυπαντικά επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου καταγγέλλει η οργάνωση «Φίλοι της Φύσης»
Από το naftemporiki.gr
Νέα ρυπαντικά επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου καταγγέλλει η οργάνωση Φίλοι της Φύσης. Όπως υπογραμμίζει, «τα ρυπαντικά επεισόδια και η δυσοσμία προερχόμενη από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι συχνά φαινόμενα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι μόνο του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Αττικής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, «οι υπεύθυνες καταγγελίες είναι διαχρονικά πολλές για τα ρυπαντικά επεισόδια και τη δυσοσμία από κατοίκους και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, χωρίς όμως να δίνονται αντίστοιχες υπεύθυνες απαντήσεις και κυρίως χωρίς να λαμβάνονται εκείνα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ».

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης υπενθυμίζουν..
το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στις 8 Ιουνίου 2015 στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις εργαζόμενους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων δύο κατά τη διάρκεια  γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου (shut down).

 «Η κατάσταση δεν πάει άλλο στη Δυτική Αττική», τονίζουν. «Ρυπαντικά επεισόδια, δυσοσμία και εργατικά ατυχήματα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου. Συχνές πυρκαγιές, δυσοσμία και ρύπανση των εδαφών και του υδροφόρου ορίζοντα από το ΧΥΤΑ Φυλής. 

Μήπως θα πρέπει να δεχθούμε ότι στη Δυτική Αττική “oι φτωχοί θα φάνε τη ρύπανση” και μάλιστα αδιαμαρτύρητα;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η οργάνωση, τέλος, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξετάσουν τις υπεύθυνες καταγγελίες και να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου