Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Τακτικό Δ.Σ.

Αποτέλεσμα εικόνας για πσεεπ
Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Την Τρίτη 28/06/2016 πραγµατοποιήθηκε το Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Τα θέµατα
που συζητήθηκαν ήταν τα εξής
:

1. Πρακτικό Συµφωνίας για συνταξιούχους συνάδελφους: Ένα χρόνο µετά το τραγικό δυστύχηµα της 8ης Μαΐου και στη λήξη του προηγούµενου Πρακτικού Συµφωνίας που προέβλεπε την πρόσληψη έµπειρων συνταξιούχων συνάδελφων βάσει των επειγουσών αναγκών στις Μονάδες Μετατροπής και µετά την αποχώρησή τους, η Εταιρεία ζήτησε 8µηνη παραµονή 3 συνταξιούχων συναδέλφων (ένας ανά συγκρότηµα Α,Β,Γ) στις Μονάδες Μετατροπής. Το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ ζήτησε εξουσιοδότηση για την υπογραφή του, καθώς σοβαροί λόγοι προβληµάτων υγείας και εγκυµοσύνες που προέκυψαν δηµιουργούν µεγάλα προβλήµατα στις παραπάνω µονάδες. Οι παραπάνω λόγοι µας υποχρεώνουν να αποδεχτούµε την 8µηνη παράταση για τους 3 συναδέλφους, η οποία και υπερψηφίστηκε
(ΥΠΕΡ: 13, ΚΑΤΑ: 5, ΛΕΥΚΟ: 1).

2. Επιτροπές Προσλήψεων: Μετά την υπογραφή µεταξύ Σωµατείου και Εταιρείας της από 10/02/16 ∆ήλωσης - Συµφωνίας υλοποιείται το πρόγραµµα προσλήψεων για Χειριστές Λειτουργίας ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ, Επιθεωρητές Εξοπλισµού ΒΕΑ & ΒΕΕ και ∆οκιµαστές Χηµείου ΒΕΕ, το οποίο επιτέλους θα δώσει ανάσες στα χρόνια προβλήµατα που παρατηρούνται στη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Η Εταιρεία µε έγγραφό της ζήτησε τον ορισµό των µελών του Σωµατείου που θα συµµετέχουν στις Επιτροπές Προσλήψεων ανά προκήρυξη, όπως ορίζεται στο Άρθρο 39 του Εσωτερικού Κανονισµού που υπογράφθηκε το 2014.

3. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες των συναδέλφων για δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν µε αποζηµιώσεις βάσει του ασφαλιστηρίου συµβολαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το Προεδρείο ενηµέρωσε τα µέλη του ∆.Σ. για όλες τις παρεµβάσεις που έχουν γίνει σχετικά µε τα συγκεκριµένα θέµατα και προβλήµατα που προέκυψαν µε τις αποζηµιώσεις. Συµφωνήθηκε πως η επόµενη ∆ιοίκηση του Σωµατείου, που θα προκύψει από τις επερχόµενες εκλογές, θα ανοίξει αυτό το τόσο µεγάλο και σοβαρό θέµα, µε όρους που θα διασφαλίζουν όλες τις υπάρχουσες παροχές που θα βελτιώνουν και θα καλύπτουν τις ανάγκες των συναδέλφων.

4. ∆ιαπαραταξιακή Επιτροπή για τους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε διαθεσιµότητα: Την Παρασκευή 24/06/16 η ∆ιαπαραταξιακή Επιτροπή συναντήθηκε µε εκπροσώπους της Εταιρείας και κατέθεσε τη θέση της σε ότι αφορά µε την επιχειρούµενη από την Εταιρεία βλαπτική µεταβολή που υπέστησαν οι συνάδελφοι επιστρέφοντας από την εξάµηνη διαθεσιµότητά τους. Η Επιτροπή δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έπραξε η Εταιρεία, να κατασκευάζει και να υποδεικνύει ενόχους παίρνοντας το ρόλο της δικαστικής εξουσίας, µειώνοντας ταυτόχρονα και τις ετήσιες αποδοχές των συγκεκριµένων συναδέλφων. Ζητάµε από την Εταιρεία να µην προβαίνει σε τέτοιου είδους κρίσεις και πολύ περισσότερο αποφάσεις, ας το αφήσει στη δικαιοσύνη. Ζητούµε την αποκατάσταση των συγκεκριµένων συναδέλφων σε ότι έχει να κάνει µε το ύψος των αποδοχών τους, επιφυλασσόµενοι
ταυτόχρονα για την άσκηση παντός νοµίµου δικαιώµατός µας σε περίπτωση που η απάντηση της Εταιρείας, για την οποία ζήτησε χρονικό περιθώριο, δεν λύνει το πρόβληµα.

5. Έκθεση ∆ιερεύνησης - Μηνυτήρια Αναφορά: Το Σωµατείο παρέλαβε από την Εταιρεία την Έκθεση ∆ιερεύνησης η οποία προέκυψε από τις καταγγελλόµενες απαράδεκτες συµπεριφορές κατά συναδέλφων του Συντονιστή του Τµ. ∆ιακίνησης Αποθήκευσης ΒΕΘ.
Στην εν λόγω Έκθεση ∆ιερεύνησης αναδεικνύεται ξεκάθαρα το πρόβληµα µε βάση τις καταγγελίες των συναδέλφων, αναγνωρίζει το τόσο σοβαρό θέµα και ζητάει από την ιεραρχία της Εταιρείας να λάβει µέτρα. Όσον αφορά δε, τη µήνυση που κατέθεσε ο εν λόγω Συντονιστής ενάντια στο Σωµατείο, η υπόθεση έχει πάρει το δρόµο της δικαιοσύνης, όπου είµαστε βέβαιοι πως η αλήθεια θα λάµψει. Σε κάθε περίπτωση, καλούµε την Εταιρεία να δώσει άµεση λύση στα προβλήµατα που αποδεδειγµένα πλέον υπάρχουν στο συγκεκριµένο Τµήµα, καθώς από εδώ και πέρα για οτιδήποτε προκύψει εκεί τους καθιστούµε αποκλειστικά υπεύθυνους.

6. Μνηµεία Εργατών: Μετά το αίτηµα πολλών συναδέλφων, αλλά και των οικογενειών των αδικοχαµένων της 8ης Μαΐου, συµφωνήσαµε µε την Εταιρεία για την τοποθέτηση ανά βιοµηχανικό συγκρότηµα σηµείων µνήµης. Η συγκεκριµένη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενηµερωθείτε µε νεότερη ανακοίνωσή µας.

7. Εργασιακά - Ασφαλιστικά - Φορολογικά Ζητήµατα: Έγινε εκτενής αναφορά στα νέα δεδοµένα του φορολογικού συστήµατος και µοιράστηκαν έντυπα στα µέλη του ∆.Σ. τα οποία και τα περιγράφουν αναλυτικά (τα παραπάνω έντυπα είναι αναρτηµένα στο Ιntranet στουςΣυνδικαλιστικούς Φορείς και στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ www.pseep.gr). Επίσης, εκτενής αναφορά και συζήτηση έγινε και για τις θρυλλούµενες αλλαγές και την περαιτέρω απορύθµιση των εργασιακών θεµάτων, που φαίνεται να έρχονται και έχουν να κάνουν µε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήµατα (Ν. 1264, lock out, ωριµάνσεις, τρόπος λήψης αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις κ.α.). Κοινή πεποίθηση όλων µας αποτελεί το γεγονός πως για µια ακόµη φορά την εργατική τάξη την χτυπούν από παντού για να µετατρέψουν αποδοχές και δικαιώµατα σε επιδόµατα πείνας και σκλαβοπάζαρο εργασίας. Το ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων,αλληλέγγυο µε όλους τους εργαζόµενους, δυνατό και ενωµένο.

8. ∆ΕΘ: Το Σωµατείο µας θα συµµετέχει στις διαδηλώσεις της ∆ΕΘ ενάντια στο σχεδιαζόµενο τσουνάµι που έρχεται, καταστρέφοντας ότι έχει αποµείνει, από την κυβέρνηση και την τρόικα. Με νεότερη µας ανακοίνωση θα ενηµερωθείτε για τις δυνατότητες συµµετοχής όλων των συναδέλφων στις συγκεκριµένες κινητοποιήσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωµατείο µας παραµένει ο κύριος εκφραστής των εργατικών διεκδικήσεων, καθώς και η ασπίδα προστασίας των δικαιωµάτων µας. Οι µέρες που έρχονται απαιτούν εγρήγορση, ενότητα, δυναµική, καθώς αυτά και µόνο αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χτίζουµε το µέλλον των παιδιών µας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου